M efterlyser investeringsbeslut för Läget

– Det är viktigt även för den hyresgäst som kommer, anser oppositionsrådet Dag Bergentoft.

11 mars 2017 11:00

Efter att Micke Santo sa upp kontraktet för restaurang Läget i Oxelösund i fjol, har kommunen letat febrilt efter en ny krögare som kan tänka sig att ta över verksamheten. Precis som tidigare så söker man efter någon som, förutom att driva restaurangen även kan vara med och bidra till att lyfta gästhamnsområdet som helhet.

Innan Santo tog över Läget var oppositionsrådet Dag Bergentoft (M) skarpt kritisk mot att det saknades ett beslut från majoritetens sida, kring vilka investeringar som behövdes göras för en fungerande året runt-verksamhet.

Något som han nu efterlyser igen.

– För att ge de bästa förutsättningarna på lång sikt, om man nu vill någonting med det här, så behöver man fatta ett skarpt investeringsbeslut. Men något sådant finns i inte i dagsläget.

Utöver de 500000 kronor, som det kostade kommunen att lösa ut den tidigare hyresgästen Come y calla, så betalades över 200 000 kronor för restaurering av Läget som var i dåligt skick.

Kommunens förhoppning är ha en ny krögare på plats så snart som möjligt, så att restaurangen kan hålla öppet till sommaren. Hans Rainer, näringslivsansvarig i Oxelösunds kommun, sa till SN i januari att "det gäller att få fart på det här så fort som möjligt om en ny krögare ska ha möjlighet att rekrytera personal och rigga sin verksamhet".

Enligt den information som Dag Bergentoft fick för några veckor sedan, så fanns det då nio intressenter.

– Men man måste ta någon form av investeringsbeslut. Det ger även signaler till de som ska driva det, att de ska inte ska behöva vara duktiga på att reparera fastigheten också.

SN har sökt kommunalrådet Catharina Fredriksson (S) för en kommentar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa