Maskerade tonåringar hotade andra ungdomar med kniv

Tre ungdomar i 16-årsåldern blev under lördagen hotade av maskerade gärningsmän på cyklar. Ungdomarna blev hotade med kniv och kofot och uppmanades att lämna över sina mobiltelefoner. En av de målsägande vägrade.

4 mars 2017 16:00

Det var vid 20.45-tiden under lördagen, på Järnvägsgatan i Nyköping, som ungdomarna plötsligt hörde hur någon ropade på dem. Det visade sig komma från ett maskerat gäng, som med cyklar rörde sig mot ungdomarna.

Enligt anmälan till polisen uppmanades ungdomarna att stanna. När det maskerade gänget kom fram ska stämningen ha blivit hotfull. "Hit med telefonerna", ska en av de maskerade personerna ha sagt, samtidigt som ungdomarna hotades med kniv och kofot.

I polisanmälan uppges det att två av ungdomarna lagt ner sina mobiltelefoner på marken medan den tredje vägrade. Därefter, oklart varför, ska gärningsmännen, utan att ha plockat upp telefonerna, lämnat platsen och cyklat vidare i rikting mot järnvägsstationen.

De maskerade personerna uppges ha varit i övre tonåren, haft kepsar på sig, uppdragna luvor och halskragar som täckte ansiktet. De är nu misstänkta för försök till rån.

Polisen har ännu inte gripit någon misstänkt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Tommy Johansson

Ämnen du kan följa