Insändare Replik, Stefan Karlsson, 2020-03-20.
Jag tror vi kan vara överens om att Sveriges befolkning inte vill se politiker som Jimmie Åkesson. De vill se ansvarsfulla politiker som inte tar lagen i egna händer och tänker utifrån enkla politiska poäng. De vill se politiker som värnar om vår demokrati, fackliga principer, arbetsrätt och fri journalistik.

Vi vill inte se SD politiker stå vid gränsen vare sig det gäller Tingsryd eller Turkiet och representera svenska folket och säga att det är fullt. Vi har asylrätt, vi har heder och moral samt kunskap om vår demokrati och dess skyldigheter och rättigheter. Det ser inte bra ut för Sverige och vårt rykte att en svensk riksdagsledamot som ska representera vårt land tar lagen i egna händer. 

Att kritisera Sveriges väljare som anser att Åkessons agerande var felaktigt tycker jag säger en hel del om SD och synen på vår demokrati. Men vill man synas och höras är tydligen alla medel tillåtna, för SD är ju inte ett parti som alla andra. Man gör lite som man vill och vad som faller en in, går det så går det. Men i längden blir ju inte detta förhållningssätt en lyckad affär för Sverige och för vårt rykte.