Insändare Lekstugan för riskkapitalbolagen i Sverige fortsätter. De fortsätter att köpa upp slitna lägenheter i våra förorter för att sedan renovera dem och chockhöja hyrorna. Hyresgästerna har inte råd att bo kvar och vräks, man byter helt enkelt ut hyresgästerna.

Återigen ett sätt att tjäna enkla pengar för de som redan har. Metoden kallas “renovräkning”, renovering och vräkning. Dessa riskkapitalbolag har sedan sina kontor i andra länder och har funnit Sverige som attraktivt och lukrativt.

Snart har vi väl “kåkstäder” i Sverige i riskkapitalisternas spår eller varför inte tält?

De hyresgäster som blir vräkta och inte har någonstans att bo bryr man sig inte ett dugg om. Hur kommer det sig att de fattiga blir fattigare och alltid drabbas, och de rika blir bara rikare?

Till råga på allt hörde jag att Victoria Park i Brandkärr har ett liknande system, att de köpt lägenheter i Brandkärr som de renoverar och sedan chockhöjer hyrorna. Kan detta verkligen stämma, Brandkärr som redan är så utsatt i segregeringens spår. Var ska allt detta sluta och vilka är konsekvenserna i vårt gemensamma Sverige?

Annelie Danling Brash