Eländet fortsätter på akuten!

Insändarskribenten menar att när politikerna drev igenom nolltaxa på vårdcentralerna, var huvudargumentet att avlasta akutavdelningen.

Insändarskribenten menar att när politikerna drev igenom nolltaxa på vårdcentralerna, var huvudargumentet att avlasta akutavdelningen.

Foto: Sandra Nordin

Insändare2019-11-13 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Reflektion gällande insändaren "Mer resurser till Akutmottagningen" publicerad  9 november.

Jag lider med insändaren i SN 9/11 som beskriver hur han fick vänta i fyra timmar på akuten med magsmärtor. Har själv bekanta, som kan berätta om ännu längre väntan, i det ena fallet i sju timmar och i det andra i tio timmar. Det är förnedrande att man ska behöva vistas på akuten nästan en hel dag för att få hjälp med en åkomma, som ofta inte skulle behöva ta mer än 30-60 minuter att åtgärda, om det fanns rätt antal läkare på plats. För det är där som problemet ligger. Övrig personal gör ofta sitt jobb på en acceptabel tid, men sedan vidtar en oändligt lång väntan på den stackars läkaren, som jobbar i en lika oändlig uppförsbacke!
Det kan vem som helst förstå, att med en läkare på 40 patienter, så blir väntetiden så lång. Så har det varit i alla 45 år, som jag har bott i Nyköping. Det känns som om budskapet från dom styrande är att ”om du är så fräck, så du tar dig friheten att besöka akuten, så ska du minsann få vänta!”
När Monica Johansson och Jan Grönlund drev igenom nolltaxa på vårdcentralerna, var huvudargumentet att avlasta akutavdelningen. Detta beslut har visat sig vara en flopp. Ingen, säger ingen, vare sig patienter eller vårdpersonal, har intygat att denna åtgärd har kortat köerna och väntetiderna på akuten.
Men regionledningen är tondöv och har en förmåga att alltid slå sig för bröstet och berätta hur bra allt är i sjukvården i region Sörmland. Tro mig, verkligheten kommer snart ifatt dom styrande! Om inte förr, så i nästa val.