En hyllning till skogen

16 april 2019 06:00

Skogen som lindrar, läker, helar och ger oss ny energi, en källa till livslust, glädje, inspiration, vila och lugn. Och tänk, det är gratis hela året att få vandra på moder jord och njuta av dess prakt.

Hela veckan har vi passat på att njuta av skogen och dess kraft med ibas på Nyköpings högstadium. Extra kul att bygga kojor, leka kurragömma, upptäcka allt det magiska, bygga mönster och skriva bokstäver med grenar och kottar tillsammans med våra nyanlända elever. Elever som kanske inte fått möjlighet att leka eller att få vara barn i en miljö som stimulerar, berikar, stärker relationer, ger kunskap och lyfter upp kreativiteten utan krav eller måsten. Skogen borde uppgraderas i just syftet att hela och läka i en tid av psykisk ohälsa eller då man kanske varit med om trauman och behöver skogens läkande och helande kraft.

Hoppas vi snart förstår vikten av att vända tankarna inåt och att vi människor är ett med naturen och dess väsen. Hoppas en ny tid nalkas då skogen och naturen får sitt rätta värde och att vi verkligen förstår vad den betyder för oss och för framtiden. Utan skogen inget liv. Den här veckan tillsammans med våra nyanlända elever och våra stunder i skogen har inneburit så mycket insikter om naturens helande kraft och vad den betyder för människor som kanske aldrig haft denna frihet som vi tar för givet. Tack skogen och naturen för allt det vackra och att vi denna vecka har fått ta del av din självklara storhet i denna vackra tid.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Annelie Danling Brash, förstelärare för nyanlända och lärande/samordnare på Nyköpings högstadium