Insändare Vårkvällen verkar bli vacker. Kanske skulle man gå på fotboll!

Sagt och gjort. Jag och vovven tar bilen till Rosvalla stadion för att bese stadens stolthet, division I-laget Nyköpings BIS. Ett lag som undertecknad själv har kär anknytning till sedan den aktiva tiden. Dessutom kan man råka träffa någon gammal lagkamrat, alltid lika trevligt.

Det första vi träffar på är dock en förbudsskylt. Vovvar är förbjudna i foajén och gångarna som leder fram till A-planen som numera heter Stadion! Vovven får finna sig i att vänta i bilen. Han verkar inte ledsen över det.

Väl inne möter ett servicekontor. Det är stängt. Hela Rosvalla arena påminner om ett labyrintspel med skyltar och gångar åt alla väderstreck. Jag bestämmer mig för skylten STADION med en pil som pekar åt höger. Till höger finns som hjälp till besökarna ett antal nya skyltar – dock ingen det står STADION på. Jag chansar istället på den dörr där skylten anger FOTBOLL. Där gick jag in förra gången jag var på en NBIS-match.

Den här gången är det stopp när jag kommer fram till baksidan av publikläktaren. Hejdar mig gör ett kravallstaket och en vakt i gul väst. ”Här kommer du inte in. Du måste gå runt”, säger han. Vad som menas med att ”gå runt” säger han ingenting om. Jag traskar tillbaks till servicekontoret för att hitta vägledning. Där är det fortfarande stängt.

Nåväl, skam den som ger sig – även om allt knatande fram och tillbaka börjar kännas av i min nyligen opererade fot.

Nu prövar jag istället till vänster. Nä, inte heller där någon skylt som det står STADION på. Som den risktagare jag är satsar jag, högst ologiskt, ska medges, på skylten med informationen: BOULE OCH RESTAURANG. Ni skrattar möjligen åt mitt irrationella val. Varför skulle dörren som visar skylten BOULE OCH RESTAURANG leda fram till fotbollens publikläktare?

Då kan jag upplysa eventuellt framtida fotbollsbesökare på STADION om att det gör den!

Vid nästa tillfälle jag känner mig sugen på den lokala fotbollen blir det nog gemytliga Enstaberga IP. Där är det mindre krångel – och till och med vovven är hjärtligt välkommen.