Kvar i bottenslammet!

15 maj 2019 06:05

För ganska precis ett år sedan, under den förra S, V, MP- majoriteten, skrev jag en insändare som tog upp dom problem som skolan i Nyköping hade. Problem som visade sig i en placering riktigt nära botten på den då aktuella skolrankningen och som hade funnits under en längre tid. Nu publiceras en ny rankning och Nyköping hamnar då på plats 257 av landets 290 kommuner. Det innebär, som jag har påpekat i tidigare inlägg, att vi berövar våra barn och ungdomar dom chanser att förverkliga sig själva och att få en bra start i livet som dom rimligen borde ha haft rätt till!

Anders Eriksson (C), ny ordförande i Barn- och Ungdomsnämnden uttalar sig i denna tidning som om han vore överraskad och som om problemet vore nytt. ”Vi får analysera vad vi gör minst bra och försöka (!) rätta till det” är hans yrvakna analys när resultatet av rankningen klargörs för honom. Med tanke på att problemen med Nyköpings skolor vid det här laget borde vara väl känt och grundligt penetrerat, är det en minst sagt oroväckande reaktion. Det kan väl ändå inte vara så, att förvaltningen har missat att redovisa dom tidigare resultaten för den nye ordföranden? Som dessutom torde vara en av mycket få Nyköpingsbor som inte har en aning om läget.

För oss Liberaler är just frågorna som rör skolan och dess resurser några av dom mest väsentliga som kommunen har att hantera. Det är därför med stor sorg och allvarlig oro som vi konstaterar att ingenting verkar ha gjorts för att ta ett ordentligt tag i missförhållandena i skolan. Så hade det inte varit om Liberalerna suttit med vid styret av kommunen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jan-Åke Gunnarsson (L) Vice ordf. för Liberalerna i Nyköping