SD inte ett enfrågeparti!

10 augusti 2018 05:00

Politik Då många anser oss vara ett enfrågeparti så vill jag visa att vi har flera frågor och lösningar som vi i SD ­driver. Då jag själv arbetar inom vården sedan 40 år och sitter som ersättare i Nyköpings vårdnämnd så anser jag mig ha viss erfarenhet av vården. Vårdfrågan har seglat upp till att bli den fråga som väljarna tycker är allra viktigast. 40 procent av ­väljarna anser att vården är valets viktigaste fråga, enligt en mätning som opinionsinstitutet Ipsos gjorde i juni på uppdrag av Dagens Nyheter. För inte så länge sen hade Sverige världens kanske ­bästa sjukvård. Vi kunde lita på att få den vård hade behov av, när vi hade behov av den. Vi kunde också lita på att vården fanns tillgänglig i hela vårt land, oavsett plånbokens storlek.

Idag ser det väldigt annorlunda ut. Det ser vi även här i Sörmland, med partier som startat upp och som driver en fråga. Vård för pengarna är ett exempel. Det behövs, men SD driver ju även andra frågor som regionen är inblandad i. Kollektivtrafiken mm. Vi har nu Europas längsta vårdköer, operationer ställs in. Var tredje vårdplats, 1300 st, är stängd pga olika orsaker. Svårt sjuka barn transporteras till våra grannländer för vård. Vi kan och måste vända det här!Det kommer att krävas tuffa beslut och helt andra prioriteringar än vad hittills gjorts. Problemen beror inte på privata vårdalternativ eller orättvisor. Krisen beror på att politiker nonchalerat varningssignaler. Och jag som varit med ett tag kan lova att de har funnits länge! Det har prioriterats annat än de grundläggande uppgifterna. Där politikerna svikit har personalen gjort sitt bästa för att täcka upp. Övertid, indragna semestrar och pressats till det yttersta. Och det kan jag skriva under på!

Om vi ska återställa den svenska sjukvården måste vi börja med personalen att ge dem riktiga förutsättningar och möjlighet att utvecklas i sin yrkesroll . Rätt till heltid, karriärlyft för sjuksköterskor och undersköterskor, avlastning för personalen vad gäller administration och städ med mera. Slopad karensdag och bort med delade turer.

Hans Hedlund SD

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!