Vi som bor vid Lövsta är nöjda

14 januari 2019 05:00

Lövsta ”På SiS-institutionen Lövsta i Vagnhärad slog personalen larm om arbetsmiljön. I en IVO-anmälan vittnade de om våld, hot, kompetensbrister, massjukskrivningar och hetsjakt på anställda.

Personal uppgav att de som stod upp mot den sektliknande ledningen straffades med repressalier.”

Det här är en av många rapporter om Lövsta ungdomshem som vi läst i Södermanlands Nyheter de senaste åren. Trist läsning, inte minst för oss som bor på Lövsta. Vi förstår att den som inte bor på Lövsta frågar sig hur man över huvud taget kan bo där.

Vi får dyrare vatten när ungdomshemmet mår dåligt. Annars märker vi inget av problemen. Tvärtom är ungdomshemmet en mycket diskret granne.

På kvällspromenaden med hunden kan man möta små grupper ungdomar och personal. Eftersom vi bor på landet hejar vi på varandra och växlar några ord. Mer än så är inte kontakten.

Det där med dyrare vatten har sin förklaring i att vi har en förening som förser ungdomshemmet med vatten och avlopp. Föreningen är liten och har höga kostnader för drift av stora och gamla vatten- och avloppsverk. 55 kr m³ kostar vattnet.

När ungdomshemmet inte klarar av att ta emot avsett antal elever och stänger avdelningar minskar vattenförbrukningen och föreningen får inte in tillräckligt med pengar. En extra utdebitering på 1 500 kr per hushåll gör att vi som bor på Lövsta märker att institutionen haft ett dåligt år 2018.

Höga kostnader för kommunaltekniska anläggningar förtar inte värdet av vårt fina boende på Lövsta. I vår familj har två döttrar haft hela sin uppväxt där i en trygg, rentav skyddad miljö, med goda, omtänksamma grannar.

Ingvar Lager

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!