Bildextra: Oxelösund med bland de fulaste städerna

Arkitekturupproret ordnade en omröstning om vilken som är Sveriges fulaste stad. 112 av rösterna föll på Oxelösund. SN har samlat ett axplock av bilder som visar Oxelösunds olika ansikten.

15 maj 2018 10:00

I våras startade folkrörelsen Arkitekturupproret en omröstning om vilken som är Sveriges fulaste stad. Oxelösund var en favorit i början av omröstningen och låg en tid på femte plats. Omröstningen sjösattes på Facebook med en viss glimt i ögat, men samtidigt var det en ganska elak beskrivning av Oxelösund som publicerades på Arkitektupprorets hemsida.

”Oxelösund är kanske det bästa exemplet på hur det går när modernisterna får löpa linan ut. Oxelösund växte i samband med att järnverket kom till staden tillsammans med EPA, Domus och Tempo. Kommunpolitikerna fick storhetsvansinne och rev hela den gamla bebyggelsen. Kvar finns blott ett litet torp”, skrev de.

Nu är det hela avslutat och Oxelösund hamnade med 112 röster på 16:e plats på topplistan över Sveriges fulaste städer. Det i gott sällskap med flera sörmländska städer som Södertälje på plats 6, Flen, 7, Katrineholm, 13, och Eskilstuna, 22.

Skriv gärna en insändare – klicka här.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa