Oxelösund kan bli fulast i Sverige

Fult – men inte fulast. Fyra städer ligger just nu värre till än Oxelösund när Arkitektupproret röstar fram Sveriges fulaste städer.

24 mars 2018 11:00

Folkrörelsen Arkitekturupproret har startat en omröstning om vilken Sveriges fulaste stad är – och efter ett dygn finns tre sörmländska städer med på topplistan.

Oxelösund tar då en inte fullt så hedrande femteplats och i motiveringen riktas elaka kängor mot kuststaden: ”Kommunpolitikerna fick storhetsvansinne och rev hela den gamla bebyggelsen. Kvar finns blott ett litet torp. Det drogs även en tvåfilig motorväg från Nyköping, som i dag är lika lite trafikerad som ett motsvarande vägbygge någonstans i ett öde Nordkorea”.

Flen finns också med på topplistan med kommentaren ”I det här betonglandskapet kan inga blommor överleva” precis som Södertälje som sågas med orden ”I Södertälje möts man definitivt inte av våren utan snarare av kalla kåren”.

Enligt folkrörelsens hemsida ska de ha 32 000 medlemmar som nu får vara med och rösta fram till den 21 oktober. Ögnar man igenom deras sajt går det dock att ana att omröstningen görs med glimten i ögat. Bland annat går det inte att rösta på Stockholm. Eller jo – det gör det – men då får i stället Boxholm rösten.

”Om någon trots allt ändå röstar på Stockholm lägger vi istället den poängen till stackars Boxholm, som genom sitt namn får representera lådmodernisternas favoritform lådan, eller boxen”, skriver de.

https://www.sn.se/sormland/trosa-ar-sormlands-vackraste-stad/

Förra årets omröstning korade i stället Sveriges vackraste stad som blev Sundsvall. Trosa röstades då fram till en hedrande 25:e plats medan Mariefred blev 28:a och Strängnäs 36:a.

Städerna som toppar omröstningen

1. Borlänge

2. Västerås

3. Hässleholm

4. Karlskoga

5. Oxelösund

6. Flen

7. Gävle

8. Södertälje

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Peter Alexis

Ämnen du kan följa