Del 2: Traktens artister - Staffan Hellstrand

Under sommaren kommer Södermanlands Nyheter att träffa olika band och artister med koppling till Nyköpingstrakten. I en TV-följetong får ni se och höra på deras musik! Näst på tur är Staffan Hellstrand.

17 maj 2017 13:00

Han flyttade till Nyköping som femåring med föräldrar och syskon.

Staffans gamla band Dimmornas Bro, där han spelade keyboard, bildades i Nyköping när han med flera gjorde ett specialarbete i musik på Tessinskolan år 1975. Bandet hade även sin första spelning i Tessinskolans aula samma år.

Efter gymnasiet åkte han runt i Sverige och Danmark och försörjde sig genom att spela på ålderdomshem och på gator och torg i några månader.

Idag, flera år senare, har Staffan ett stort bagage med erfarenhet och priser. Han fick 1992 års Grammis för bästa manliga pop-/rockartist, vunnit både en Rockbjörn och Grammis för årets låt 1993, gjort den officiella EM-låten 2000 och har släppt 15 soloplattor samt 6 plattor med olika band.

Här, på sin gamla hemmaarena Folkungavallen, spelar och sjunger Staffan Hellstrand låten Bortamatch som handlar om sitt besök (nu bosatt i Stockholm) i Nyköping.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!