Rader av matkassar står uppställda på blanka vagnar. Och på en TV-skärm kan personalen se vilka kunder som är på ingång för att hämta sina varor.
Tack vare den digitala tekniken är ICA-medarbetaren Andreas Ekström beredd med kundens kassar, när personen stannar vid butikens drive-thru utanför packavdelning. På några sekunder står matkassarna i bilens baklucka.
– En del kunder vill prata lite och går ut ur bilen, andra väljer att sitta kvar och kör iväg så fort kassarna är på plats, berättar han.
Det har gått två år sedan ICA Maxi i Nyköping började med onlinehandel, som inte ska förväxlas med konceptet "matkassen". Onlinekunder handlar som vilken kund som helst – men online. "Matkassen" däremot bygger på färdiga recept och innehåller varor till dessa.
Enligt butikens ägare, Mårten Tenne, går onlineverksamheten långt bättre än förväntad.
– Den utgör fortfarande en liten del av butikens totala omsättning men den växer. Jag räknar med att om två år kommer online svara för runt tio procent av omsättningen mot fem-sex procent i dag, säger han.
Kunderna består i stort sett av två kategorier: barnfamiljer och företag. Får båda är det tidsbesparing som gör onlinehandel till ett intressant alternativ.
Vardagen är pressad för många barnfamiljer. Det kan naturligtvis vara lockande att göra inköpen via datorn och sedan bara köra förbi med bilen och få kassarna placerade i bakluckan.
– De kan få varorna hemkörda men de flesta väljer att hämta. Dels kostar hemkörning en slant. Och dels måste kunden vara hemma ett visst klockslag och ta emot varorna, det blir lite friare att hämta själv.
För företagen kan onlinehandel vara ett sätt att fylla på fruktkorgar eller förrådet med frukostfrallor. Det kan också handla om att köpa in varor till matlagning: HVB-hem och mindre äldreboenden är exempel.
– För företagen är hemkörning ett intressant alternativ. Det blir billigare än att skicka iväg en egen anställd, som ju kostar pengar i form av lön.
När Ica Maxi startade onlinehandeln var vården av kundrelationer vinsten. Tanken var att om kunden erbjuds ytterligare ett alternativ knyts han eller hon närmare ICA Maxi som företag.
Och det är fortfarande den stora vinsten, förklarar Mårten Tenne.
– Lönsamheten är inte lika hög i onlineverksamheten som i butiken, även om kunden får ett påslag på cirka fem procent. Men förhoppningen är att onlinekunderna även kommer till butiken.
Affärsliv besöker onlinehandeln på en tisdag, då ICA Maxi har seniordag. Det vimlar av människor i butiken. Många är pensionärer som passar på att få sig en pratstund med andra seniorer.
Utvecklingen är lite rolig, tycker Mårten Tenne.
– Samtidigt som onlinehandeln tar fart håller vi på att utvecklas till kyrkan mitt i byn. Utvecklingen går åt båda håll samtidigt, säger han.