Albin Ivarsson Hamberg återvänder till Gripen

Nyköping Gripen såg det till att börja med som ett mer eller mindre omöjligt projekt att ro potentiella förstecentern Albin Ivarsson Hamberg i hamn. Men på nationaldagen blev han klar för Gripen.

19 januari 2018 21:11

– När det inte blev någon fortsättning i Vita Hästen hade jag allsvenskan i sikte. Men när det var svårt att hitta något bra där så kände jag att jag trivs så bra i Nyköping att jag ändå vill hem hellre än att gå till någon av alla andra klubbar i hockeyettan som har varit aktuella. Det hade känts fel, säger Ivarsson.

Albin hade en minst sagt omtumlande säsong med inte mindre än tre besök i hockeyallsvenskan. Först gjorde han det bra på försäsongen i AIK, bland annat under ett läger med ett par matcher i Schweiz, utan någon vidare träningsbakgrund.

Sedan blev det trots allt tillbakagång till Gripen. Just när fortsättningsettan skulle till att börja. Och när AIK skulle till att lämna tillbaka Ivarsson så högg Leif Strömberg och Vita Hästen på den spelskicklige centern.

– Visst, säsongen blev lite ryckig men jag har lärt mig väldigt mycket och framför allt är jag BETYDLIGT BÄTTRE rent fysiskt. Jag vet exakt vad som krävs om man ska lyckas på en högre nivå. Allt går fortare och är tuffare, men den nivån vill jag kunna köra på även i division 1, säger Albin Ivarsson Hamberg.

Målet måste väl bli allettan redan med den trupp som ni har – där "spelskicklig" förstecenter inte längre saknas?

– Det tycker jag; ser jäkligt spännande ut. Betydligt bättre än inför förra säsongen redan nu, som jag ser det, och en stor anledning till att jag hellre ville tillbaka än till någon annan division 1-klubb. Jag tror verkligen att Gripen har alla möjligheter nu.

Kontraktet är på ett år. Det finns fortfarande vissa öppningar, men bara uppåt.

– Det är klart att man satsar uppåt fortfarande. Det hoppas jag att alla i laget gör...

Men Ivarsson låter påtagligt inspirerad inför att hoppa in och träna med Gripen nu.

– Det ska bli skitkul! Och jag har redan tränat mycket hårdare än någonsin efter en säsong.

Här är spelarläget i Nyköping Gripen

Målvakt: Otto Bäcklin (ny från Valbo), William Lundsten.

Backar: Robin Axbom (förra säsongen i AIK och EHC Lustenau i Österrike), Alexander Molldén (tillbaka kort lån till Mörrum i slutet av förra säsongen), Emil Karlsson, Ludwig Danielsson (Mora J20), Albin Nordvall.

Forwards: Albin Ivarsson Hamberg (tillbaka från Vita Hästen), Johan Mörnsjö, John Moberg Forslund, Adam Thim, Christian Axelsson (ny från Kumla), Mathias Hellgren (ny Valbo), Linus Tjulander, Victor Groth (lyfts upp permanent från NH Ungdoms J20-lag), Gilito Garcia (Kenai River Brown Bears från Alaska i amerikanska juniorligan), Simon Rodling, Eddie Jinglöv och Kim Lindström.

Tränare: Oscar Jernström (assisterande förra säsongen) och Markus Andersson (ny från klubbens sportgrupp).

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Tomas Larsson