Albin tror på lång och rolig säsong

Allsvenska Södertälje SK blir ett tidigt och skarpt första försäsongstest för Nyköpings SK. "Det är nu det roliga börjar", säger nyckelspelaren Albin Ivarsson Hamberg.

14 augusti 2019 08:00

Den spelskicklige forwarden fick väsentliga delar av förra säsongen spolierad på grund av en benskada men är nu 100-procentigt återställd, och en del av Fredrik Mälbergs ambitiösa lagbygge som till att börja med tar sikte på allettan efter den västra grundserien.

– Han visar vad han vill och vart vi ska på ett bra sätt, känner Albin efter att ha varit på is i någon vecka med laget.

Mälberg har under alla sina år som hockeyettantränare strävat mot nästa nivå – den som stavas hockeyallsvenskan. Albin gjorde ett gästspel i allsvenska Vita Hästen förrförra säsongen och tycker att nuvarande spelarmaterial i Nyköpings SK rimmar bra med den långsiktiga, allsvenska ambitionen.

– Sedan Gripen startade är det här absolut det bästa laget jag varit med i, i Nyköping. Men det gäller att få ihop laget också – det räcker inte att vara bra på pappret.

Som Nyköpingskille, en av få i den här truppupplagan, gillar han att ta ett större ansvar när det strömmat in ett flertal spelare utifrån. Alltifrån Boden till Kristianstad.

– Man har fått visa runt lite i stan och det är en roll man gärna tar för att få ihop gruppen bra.

Några särskilda smultronställen du tipsat om?

– Vi har ju bland annat Stendörren och Femöre men det har ju tyvärr inte varit så bra väder på sistone (skratt).

– Skitkul att ha en sån match. Klart man taggar till lite extra.

Vad vill du se där i detta tidiga skede?

– Viktigast är att alla verkligen kör på 100 procent och inte visar någon respekt. Resultaten är ju inte det viktiga nu men det är desto viktigare att vi skapar goda vanor redan nu.

När han synar nuvarande lagbygge och jämför med de senaste upplagorna ser han en klart bredare spets nu än som varit fallet under två föregående etableringssäsongerna i "ettan".

– Jag är övertygad om att vi kommer att ha fyra bra, producerande femmor hela säsongen. Vi har väldigt många duktiga, rappa och små spelare som är giftiga framåt.

Ett par av dessa är rena nyförvärv, och får under onsdagskvällen chansen att visa upp sig ordentligt för sin nya hemmapublik för första gången.

Nyköpings SK:s trupp just nu

Målvakter: Daniel Fahlström och Oscar Malm.

Backar: Pontus Broeng, Sebastian Björnstad, Emil Jakobsson, Markus Magnusson, Ludvig Martinsson och Calle Krantz.

Forwards: Christian Axelsson, Alexander Carlsson, Gilito Garcia, Oliver Hadzinikolic, Albin Ivarsson Hamberg, Marcus Lindblom, Marcus Linderborg, Andreas Maier, Johan Mörnsjö, Simon Rodling, Jacob Tenemyr och Adam Thim.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rickard Jansson