Äntligen klart: Brio kvar i allsvenskan

Brio gjorde sitt mot Hammarby. Men Nyköpingsklubben fick vänta tills på måndagen för att kunna fira att det äntligen är klart med allsvenskt kontrakt.

13 maj 2019 18:58

– Vi kommer att fira med SM-slutspelet. Det blir en riktig bowlingfest nästa helg som jag kan rekommendera alla idrottsintresserade att gå och titta på, säger Anna Staflund, Brioherrarnas duktiga damspelare.

I och med att Boden skrällde lite just i Nyköping och Rosvalla av alla spelorter var det inte klart förrän efter besked från förbundet. Då Stureby BK åkte ur blev det ändå en plats över ändå.

– Och den gick till oss. Visst är det skönt. Vi SKA var i allsvenskan, vi hör hemma där. Och det har vi visat efter en tuff start i höstas.

Inte minst mot Hammarby i söndags.

– Ja, vi hade en dipp så i andra serien medan Hammarby var jämna, men vi tog oss i kragen.

Årets kval höll annars på att bli det längsta i Brios historia då seriesystemet har en extremt stor genomströmning av lag som åker ur och går upp.

För en eventuell avgörande match mot Lunds BK Mamba hade spelats nästa helg någonstans på halva vägen längs E4.

– Troligen Jönköping. Det har verkligen varit ovisst hela tiden, men nu är det i alla fall bekräftat att vi blir kvar.

Risken hade varit att inte bara hallföreståndaren Johan Åberg utan ett par spelare till hade missat kvalmatchen.

– Sedan är det deadline för spelarövergångar också, och då vill ju folk veta om det är allsvenskan eller division 1, säger Staflund.

Klart är att två av de som slog bäst i första kvalomgången i söndags mot Hammarby, Marcus Lundqvist och Allan Sennevall, försvinner medan ett par är på ingång. Jan Ågren, som har spelat för Kaskad, är klar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Tomas Larsson