Bergstrand lämnar Kalmar: "Det är dags"

Nanne Bergstrand lämnar Kalmar och uppdraget som huvudtränare. Detta efter totalt 16 år i klubben. "Det är dags för mig att ta ett kliv tillbaka", säger SM-guldtränaren från 2008 till klubbens webbplats.

Nanne Bergstrand lämnar uppdraget som huvudtränare för Kalmar. Arkivbild.

Nanne Bergstrand lämnar uppdraget som huvudtränare för Kalmar. Arkivbild.

Foto: Thomas Johansson/TT

Sport2020-12-15 17:35

64-åringen, som tränat Kalmar i totalt 16 säsonger under tre sejourer, lyckades genom kvalspel hålla laget kvar i allsvenskan. KFF besegrade Jönköpings Södra över två matcher.

"Jag är väldigt tacksam för att ha fått vara med ytterligare en säsong i Kalmar FF, och att vi lyckades reda upp den jobbiga situationen. Vi förlänger Kalmar FF:s svit i allsvenskan, vilket är fantastiskt", säger Nanne Bergstrand till klubbens webbplats.

Kalmar har 18 raka allsvenska säsonger i ryggen – en bedrift endast fyra allsvenska klubbar lyckats med tidigare.

"Det är en väldigt stark prestation av en elitförening i en så pass liten stad som Kalmar. Det är bra för stadens självbild", säger han.

Bergstrand tränade Kalmar för första gången under säsongen 1998. Efter en utflykt till Helsingborg i början av 2000-talet (då han ledde skåningarna till Champions Leagues gruppspel) var han tillbaka i Kalmar och tränade i klubben i tio år mellan 2003 och 2013. Efter två år i Hammarby blev han huvudtränare för Kalmar igen 2017.

Höjdpunkten i KFF blev SM-guldet 2008 – klubbens hittills enda.

"Jag känner nu att det är dags för mig att ta ett kliv tillbaka och släppa fram någon annan i chefstränarpositionen."

2018 blev Bergstrand sjukskriven av personliga skäl, något som ledde till Kalmarlegendaren Henrik Rydström togs upp från egna led som huvudtränare. 64-åringen tog återigen över huvudansvaret inför denna säsong.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!