Fotfraktur ska inte stoppa VC-start för Simon Carlsson

Trosacyklisten Simon Carlsson, som tillhör landslaget i cykelenduro, laddade just för att ta sig ner till Malaga när olyckan var framme. "Jag bröt foten under träning", säger Simon krasst.

Trosa 16 april 2021 17:40

En fotfraktur låter spontant som att halva säsongen är i fara...men det ska vara brukbart.

– Ja, jag ska kunna gå i början av nästa vecka och hoppas vara i stort sett återställd om ytterligare en...

Trosacyklisten hann med några veckor i italienska Finale Ligure där han körde i världscupen i höstas.

– Kvalitetsläger med långa åksträckor; tränade mycket fartkänsla och testade nya stötdämpare. Tyvärr blev det lockdown för pandemin och ett snabbt beslut att åka hem.

De veckor som Simon hann göra i Italien kändes bra.

– Främsta anledningen är att jag är med i den grupp där jag trivs bäst och får ut mest.

Simon bollar också detaljer nästan varje dag med sin tränare Adrian Hörnqvist, som håller till i Vansbro – där det så snart snön ger sig finns en fin teknikbacke. 

– Jag är jättetacksam över vårt samarbete. Han gör ett bra jobb för mig; tränare och hjälpande hand med allt. Jag skickar filmer och vi har kontakt varje dag.

– Adrian har stor del i min psykologiska framfart. Nu har det lossnat i huvudet. Jag trivs och är nöjd med helheten, är en känslomänniska – där är han en stor stöttepelare.

När fotskadan kom hade Simon en lång försäsong utan skador och sjukdomar.

– Just när det gäller covid känns det mer riskfyllt i Sverige än det var i bubblan som träningsgänget i Italien befann sig i. Vi bilar ner och rör oss inte utanför träningsområdet.

Backarna i Ligurien har ingen lift, när det är enbart teknik på programmet så är det knixig bilkörning på kringelvägar upp till toppen som gäller.

– Det är just sådant som gör oss till bästa polare. Vi gör det här äventyret ihop; cyklar, sover, äter och skiter ihop. Vi har ett gemensamt mål. 

Team HIQ och Simon har gått skilda vägar. 

– Sedan hade jag skrivit på för ett team som inte blev av. Det tog ganska hårt. Men nu har jag en lösning som jag är nöjd med. Jag har kontrakt med Scott – ville väldigt gärna fortsätta köra på de cyklarna – och så tävlar jag för stora Länna Sport CK.

Premiären i världscupen är framflyttad till sista juni. Efter att ha härdat sig under en blöt världscup i Schweiz och så två på olika sätt inspirerande lopp i Italien är det tänkt att Simon ska köra hela världscupen i år, tolv tävlingar. De går bara i Europa, närmare bestämt Italien, Frankrike, Schweiz, Skottland och Spanien

– Jag kommer kånka runt och ha så kul som möjligt...

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Tomas Larsson

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Trosa

Här extremsemestrar prins Carl Philip och prinsessan Sofia bland leder och loopar i Trosa

MTB

Simon Carlsson och Thomas Lindskog fick idrottspriser

MTB

Simon Carlsson till Italien efter snörace i Schweiz

MTB

Simon Carlsson närmade sig världstoppen i Italien

MTB

Carlsson utvecklar sig – men säsongen i fara

Visa fler