Gul bubbla showade länge på Björshult

Folkrace SMK Nyköping hade en fartfylld och spännande kvällstävling på Björshultsbanan, där många hemmaförare deltog med växlande framgångar. På ett perfekt underlag blev det många tajta och tuffa heat, som frestade hårt på bilarna.

Sport2014-08-22 22:16

Många bärgningar behövdes efterstopp.

A-finalen vanns efter ett struligt heat av SMK:s Jonatan Thunström med Kristofer Nord, Gnesta MK, som trea. Ettan och tvåan över mållinjen diskvalificerades.

– Mina kvalheat gick riktigt bra med två segrar och en andraplats. Starterna lade grunden till mina 19 poäng, säger Kristofer Nord.

– Mina förväntningar var att gå till A-final och väl där vinna hela tävlingen, säger Nord, som uppfyllde A-final, men stupade på ett

motorras som tvåa.

Han gjorde blott sin tredje tävling för säsongen och gick för första gången till A-final. Satsar alltid hårt i sin snabba, läckra, gula lilla "Bubbla".´

– Tog åter starten i A-finalen och ledde i tre varv, tills bilen började gå illa, skramla och på näst sista varvet tog det tvärstopp, säger Nord lite besviket.

Även segraren Jonatan Thunström i Saab tog 17 kvalpoäng och gjorde en riktigt bra insats totalt sett. Segern i en A-final var meriterande och

lovar gott för fortsättningen.

En av favoriterna Mikael Eriksson, SMK Nyköping, fick inte till det i kvalet och gick till B-finalen, där han slutade trea efter klubbkamraten och tvåan Robin Norling.

Bäst av fem juniorer placerade sig SMK:s Emma Hellström, som slutade tvåa.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!