Icejays hoppade upp på toppen av pallen

Sammanslagningen var ett måste, men det verkar bli en succé också för Mockingjays och Icejays. Vid helgens tävling på hemmaplan, Twister Cheer Comp, blev det en förstaplats i senior level 2.

De fick inte så mycket tid på sig men Icejays visar att de är ett lag att räkna med den här säsongen i level 2. "Jag var inte nervös innan, bara sjukt taggad" säger Ebba Karlsson efter tävlingen.

De fick inte så mycket tid på sig men Icejays visar att de är ett lag att räkna med den här säsongen i level 2. "Jag var inte nervös innan, bara sjukt taggad" säger Ebba Karlsson efter tävlingen.

Foto: Ulrika Gustafzon Cummings

Sport2020-02-10 12:00

Det gräts, det tjoades, det skreks. När Icejays gick från den blå mattan under lördagseftermiddagen var det som om hela hallen på Rosvalla exploderade av känslor.

Tränarna Isabell Krantz och Idun Braun kramade om sina adepter och Isabell var så rörd att tårarna började rinna.

– Jag smäller av. Jag vet inte var jag ska ta vägen. Jag är så nöjd, de överträffade allt, sa hon på väg bakom de svarta ridåerna.

Så nu är det bara att vila sig i form till DM i mars?

– Nej, nu gör vi det bara svårare och bättre. 

Cheer Legacys två lag, Icejays och Mockingjays, fick för någon månad sedan gå samman och bli ett på grund av för många avhopp. De flyttade dessutom ned ett snäpp nivåmässigt för att kunna få ihop ett program som skulle fungera för alla. Och det var en bra idé för domarna älskade deras program.

– Det känns otroligt bra, helt fantastiskt, säger Tilde Sjölander och Ebba Karlsson i mun på varandra. 

– Gymnastiken var jättetajmad, hoppen vet jag inte hur det var eftersom det är lite svårt att se när man är ute på mattan, säger Tilde. 

Vad kommer ni göra till DM, eftersom det här bara var ett test inför den tävlingen?

– Det är bara att fortsätta att träna, försvåra lite grejer, "pyrrorna" (pyramiderna) bland annat.

Cheer Legacy fick fler framskjutna placeringar i tävlingen; Sparklejays blev trea i junior level 2, Goldenjays femma i level 1 senior och Silverjays sjua i level 1 junior.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!