Julia Roddar matchvinnare när Göteborg vann

Julia Roddar blev matchvinnare med två mål när Göteborg besegrade Djurgården med 2–0 och återtog serieledningen i damallsvenskan.
–Det var länge sedan jag gjorde två i samma match, säger en lycklig segerskytt.

Julia Roddar, Göteborg, gjorde 1–0 i den andra matchminuten under måndagens allsvenska fotbollsmatch mellan Göteborgs FC och Djurgården.

Sport2020-07-20 20:05

Göteborg visade direkt vad som gällde på Valhalla IP. Efter ett inlägg från högerkanten av Vilde Böe Risa satte Julia Roddar huvudet till och göteborgarna ledde redan i den andra minuten.

– Jag tänkte, jag har chans att komma före backen. Det var bara att sätta fram huvudet, säger Julia Roddar.

Och sedan var det i stort sett spel mot ett mål. Djurgården hade svårt att komma över halva plan. Och göteborgskornas bolltempo gjorde att de rödklädda stockholmarna fick jaga.

Dubbelbyte

Djurgården startade med både Olivia Schough och Malin Diaz Pettersson på bänken. Först i den 53:e minuten byttes de in i ett dubbelbyte.

– Tränarna kom fram till att det blir en intensiv säsong så vi kommer att behöva hela truppen. Så de valde att rotera. Jag skulle gärna ha spelat från start, säger Olivia Schough.

Och dubbelbytet gav den scenförändring som stockholmarna hade hoppades på. Olivia Schough rullade upp Göteborg på högerkanten flera gånger. Men när det hettade till inne i straffområdet stod Göteborgs målvakt Jennifer Falk rätt placerad.

– Det var kul att komma in och känna att det blev en skillnad. Vi hade inget att förlora. Vi ville gå för en poäng i alla fall, säger Schough.

Klarade anstormningen

Men Göteborg redde ut anstormningen.

– Jag tycker ändå inte att det blev stressigt. Jag tycker vi står emot bra och 2–0 mål var oerhört viktigt, säger Julia Roddar.

Målet kom tio minuter efter bytet då Roddar kunde slå in sitt andra mål för dagen efter ett inlägg från högerkanten. Stina Blackstenius gav sig in i kamp med Djurgårdsmålvakten och bollen gick ut till vänster.

– Bollen trillade ner framför mina fötter. "Nu sätter jag den", tänkte jag. "Jag har öppet mål", säger Roddar.

Men Djurgården gav inte upp och trummade på med snabba uppspel och inlägg. Men det blev aldrig riktigt farligt.

– Vi är lite för oheta inne i boxen. Vi måste jobba på att verklighen vilja att göra mål, analyserar Olivia Schough.

Dyster svit

Efter matchen utsågs hon till Djurgårdens bästa spelare trots att hon bara spelat drygt 35 minuter.

– Det har aldrig hänt tidigare, säger hon med ett leende och håller blombuketten hon fick i handen.

Göteborg fortsätter att producera mål och är det lag som efter fem omgångar gjort flest mål i hela serien, 13. Ändå är målskyttet utspritt på sju olika spelare.

Förlusten innebär att Djurgården förlänger en dyster svit. De har inte vunnit i Göteborg sedan 2008.