Mot alla odds – pallplats för Icejays

Allt gick emot Icejays inför helgens tävlingar i Göteborg, men väl på plats tog laget en tredjeplats i Nordic All Level Championship.

Cheer Leagcy från Nyköping tog en överraskande tredjeplats i första tävlingen för säsongen.

Cheer Leagcy från Nyköping tog en överraskande tredjeplats i första tävlingen för säsongen.

Foto: Ulrika Gustafzon Cummings

Sport2019-12-03 10:00

Nyköpingsklubben Cheer Legacy hade alla sina tävlingslag på plats vid säsongens första tävling, det vill säga fem. 

Bäst gick det för Icejays, även om just det laget, som tävlar i senior level 3, hade mest problem innan start.

En av tjejerna, som har en viktig position i en av byggrupperna, drabbades av sköldkörtelfeber veckorna innan och den enda tjejen som kunde ersätta henne fick ryggproblem sista träningsveckan.

– Så egentligen skulle vi ha ställt in, men det ville inte tjejerna, de ville verkligen inte ge upp så vi åkte dit för att ha kul, säger lagledaren Isabell Krantz.

Men det var för ont om tid för att göra om programmet, så i stället för att ha med två byggrupper i laget, blev det i stället en och mindre poäng redan från start.

– Vi förlorade poäng dels på att reglerna säger att om man är minst tio personer på mattan så måste man ha två byggrupper, dels på att för att domarna inte fick se två grupper som tajmade sina rörelser mot varandra, säger Isabell.

Ändå så lyckades Icejays sluta på femteplats under lördagen och därmed ta sista platsen till söndagens final

– Och där fick vi fyra poäng än under lördagen och vi tog en tredjeplats. Den kom verkligen överraskande, tjejerna var nog lite chockade, säger Isabell.

Cheer Legacys Goldenjays slutade på en sjundeplats i senior level 1 medan de andra Nyköpingslagen fick placeringar från 10 ned till 15.

Nästa tävling för klubbens del är inte förrän i februari, sedan är det tävling en gång i månaden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!