Egentligen räcker det inte ens med de tre alternativen. Ytterligare ett scenario som kan bli aktuellt är att åka hem till Sverige efter den sista världscuptävlingen i Antholz den 24 januari, innan VM drar igång i Pokljuka den 10 februari.
– Det är inte riktigt klart. Självklart finns det en plan "ett", och det är den plan som de aktiva tror på nu. Och det är att vi stannar där nere. Men jag har egentligen tre planer, säger Johannes Lukas till TT.
– Det känns som att man behöver det i den här tiden. Vi kommer bestämma oss antingen innan vi åker till Antholz eller under tiden vi är där.
Krävs mer jobb
Huvudtränaren låter ändå ganska obekymrad kring det osäkra läget. Det har blivit vardag under pandemin att förbereda för en mängd olika scenarion.
TT: Stör osäkerheten?
– Jag tycker absolut inte att den gör det. Jag tycker också att det är vår styrka – att vi jobbat hela året med att hela tiden ha inte bara en plan. Självklart krävs det mycket mer jobb, men det gör vi gärna. Och det känns jättebra att vi kan bestämma oss egentligen bara några dagar innan.
Förmodligen, säger Lukas, stannar landslaget en stund i Antholz för att sedan bege sig drygt en timme österut, till österrikiska Obertilliach för de sista VM-förberedelserna. Eller så åker de direkt till Obertilliach.
– Och sedan har vi något mer ställe där nere i närheten som ett tredje alternativ.
De reserverade tre boenden redan i oktober och det som avgör var de hamnar till slut är smittspridningen på de olika platserna.
– Det ska mycket till för att vi inte ska kunna vara på ett av de här tre ställena. Och är det så illa (smittspridningen) så lär nog inte världscupen i Antholz bli av, säger Lukas.
"Inte helt lätt"
Landslaget blir alltså med största sannolikhet på resande fot i sju veckor. Men man hade troligen valt att stanna i södra Europa även om det inte varit för pandemin, så som Hanna Öberg valde att göra redan inför förra VM.
– Jag gjorde ett liknande upplägg förra året och tyckte att det funkade väldigt bra, att dra ner på resandet, säger Hanna Öberg.
Sebastian Samuelsson är också trygg i upplägget, även om det är jobbigt att vara borta från sambon i sju veckor.
– Det är klart att det är tufft, man hade önskat att man kunde vara hemma mer. Det är inte helt lätt, men man får gilla läget och så finns ju de digitala lösningarna med Facetime och så där.