Problemen har löst sig för Mockingjays

Att vara cheerleader betyder att man inte ska vara rädd att kasta sig in i något nytt. Maria Gabrielsson fick reda på att hon skulle stå på toppen av pyramiden några timmar innan måndagsträningen. "Det känns lite stressigt nu eftersom vi tävlar på lördag" säger hon.

Maria Gabrielsson fick testa en ny position på måndagsträningen och det tog ett tag innan hon och resten av tjejerna i Mockingjays fick ordning på pyramiden. Tilde Sjölander (lila tröja till höger) tycker att allt börjar sitta mer och mer.

Maria Gabrielsson fick testa en ny position på måndagsträningen och det tog ett tag innan hon och resten av tjejerna i Mockingjays fick ordning på pyramiden. Tilde Sjölander (lila tröja till höger) tycker att allt börjar sitta mer och mer.

Foto: Ulrika Gustafzon Cummings

Sport2020-02-06 09:00

Cheer Legacy har haft en del problem med sina lag inför den här tävlingssäsongen. Till den första tävlingen hade Icejays knappt tillräckligt med deltagare och när ytterligare en hoppade av så blev lagledningen tvingade att hitta en lösning.

– Man måste vara tio på mattan om man vill tävla, säger coachen Isabell Krantz.

Även Mockingjays hade lite med folk så det mest naturliga var att slå ihop lagen och starta i level 2, nu med säkra 22 deltagare. Men inte ens det räckte. När en av deras byggdeltagare drog på sig körtelfeber i veckan som gick fick man tänka om igen.

– Det är inte en vecka utan nya problem, suckar Isabell.

Den här gången drabbades laget inte lika hårt eftersom Maria är van med toppositionen. Ändå tog det ett tag innan allt satt som det skulle på träningen.

– Vi har aldrig byggt tillsammans så det är svårt att veta exakt hur allt ska vara. Men det är bara att lyssna på vad Krantz säger och försöka ta in så mycket som möjligt, säger hon och tar en klunk från vattenflaskan under den första pausen.

Den riktiga tävlingssäsongen startar nu på lördag för Nyköpingslagets del med Twist cheer comp. Sedan väntar DM, Jamfest och så småningom SM/RM om man kvalar in. Allt på hemmaplan också ska poängteras.

– Vi måste ha bra placering på DM för att gå vidare till RM/SM. Det är den 21 mars. Så det är skönt att ha den här tävlingen som ett test för att se att allt fungerar, säger Isabell.

Tilda Sjölander, 15 år, och Lisa Irving, 16 år, var förra året i Icejays respektive Mockingjays. Båda är överens om att sammanslagningen gått bra.

– Väldigt bra, nästan för bra, säger Tilde och skrattar. 

Hur var det att gå ned en level?

– Jag har haft körtelfeber så det var skönt att komma tillbaks på lite lägre nivå, säger Tilde.

Och att vara kvar på samma nivå?

– Jag tycker ändå att det är skillnad på programmet. Tidigare var vi ju ganska få och det blir en annan effekt på mattan när man är många, säger Lisa.

Att programmet ska sitta tills DM råder ingen tvekan.

– Vi är inte långt ifrån att få till det. Jag har ju inte sett de andra lagen, och det är hög svårighet nu, men det kommer att gå bra, säger Tilde och fortsätter.

– Vi behöver bara bli mer säkra. Vi ska visa att vi kan göra det i sömnen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!