Silver för Kronbäck med Sverige i J-EM

Långe Hampus Kronbäck från Oxelösund fanns i Sveriges offensiva uppställning i JEM-final mot Österrike. Det blev tung förlust med 28–0."De hade scoutat oss bra", säger Kronbäck.

Hampus Kronbäck var nöjd med J-EM-turneringen i Italien. Det blev ett silver för Sverige.

Hampus Kronbäck var nöjd med J-EM-turneringen i Italien. Det blev ett silver för Sverige.

Foto: Björn Andersson

Sport2019-08-06 11:53

Sverige kom till JEM i Bologna i Italien som regerande mästare och slog ut både Norge och topptippade Frankrike på sin väg mot finalen. Mot fransmännen blev det seger med knappa 7–0, alltså bara en touchdown och en extrapoäng. Men mot Österrike i finalen var Sverige numret för litet.

– De var bättre än oss, de hade scoutat oss bra och vi fick inte till det offensivt, säger Hampus Kronbäck.

Österrike vann klart med 28–0. De gjorde fyra touchdowns och satte fyra extrapoäng.

– De gjorde inga missar och var välcoachade. De spelade defensivt och hårt. Men det var en jätterolig match, säger Kronbäck.

Svenskarna var förstås besvikna över att missa guldpengen. Men efter ett tag kunde glädjas åt att ha plockat silvret.

– Vi började förstå att vi faktiskt är näst bäst i Europa och vi vann mot ett topplag (Frankrike).

Men vad som kanske betytt allra mest, åtmistone för Hampus Kronbäck, är lärdomarna han dragit av att ha varit på ett internationellt mästerskap.

– När man får spela mot Europas bästa utvecklas man och ser saker man inte ser i klubbfotbollen. Jag har utvecklats tekniskt och fotbollsmässigt. Jag kan inte förklara hur mycket jag utvecklats, säger Hampus.

Matchen gick sent på söndagskvällen och svenskarna hade ett tidigt flyg hem på måndagen. Något sent firande blev det inte.

– Vi hade sockerförbud under turneringen, så direkt efter matchen hade coacherna köpt godis åt oss, säger Hampus och skrattar och berättar att det satt de och mumsade i sig på rummet.

Sammanfattningsvis är han mycket nöjd med hela turneringen och sin egen prestation.

– Det har varit helt underbart, väldigt jobbigt med många träningar. Jag lade ner mycket tid och energi men det var det värt, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!