Sporrong varvar NBIS-spel med superettan

NBIS kommer allt närmare säkrare tabellmark. "Det ser hela tiden bättre ut", säger dubbelspelande mittfältaren Albin Sporrong.

Bissarnas lån från Västerås, Albin Sporrong har haft några hektiska veckor med spel i två klubbar.

Bissarnas lån från Västerås, Albin Sporrong har haft några hektiska veckor med spel i två klubbar.

Foto: Tomas Larsson

Sport2019-09-27 16:04

Nyköpings BIS har fått upp ångan och farten och det är onekligen full fart för Albin Sporrong också. Utöver tre starter och tre inhopp i norrettan med NBIS har mittfältaren även fått göra ett inhopp på senare tid med sitt Västerås SK i superettan. Han fick rycka in i hemmamötet med BP för mindre än två veckor sedan – redan i den 21:a minuten.

– Det har blivit en hel del spel och inte minst mycket åkande. Men det är nyttigt för mig då det här ju är mitt första seniorår, säger Eskilstunaboende Albin. 19-åringen kom till ett pressat, stukat och förlorande lag (NBIS) som på en dryg månads tid förbytts till ett kollektiv med vind i seglen och fyra trepoängare på de fem senaste seriematcherna. Tre av dessa mot bottenkonkurrenter.

– Vi spelar riktigt bra just nu och får de poäng vi behöver med oss, känner Albin. Den i grevens tid inprickade formen i all ära – nedflyttningsfaran är på intet sätt undanröjd. Med 18 poäng kvar att slåss om har de inte mer än tre poäng ner Sollentuna på den negativa kvalplatsen och Team TG precis under nedre strecket.

– Men vi känns starka nu. Vi har många duktiga spelare och framför allt ett lag som gör det tillsammans – på alla positioner. Även de som byts in.

Söndagens hemmalag Boden är jumbo som behöver gripa sina sista halmstrån.

– De kommer göra allt för att hänga på, men vi ska vara ett bättre lag med bättre spelare. Bättre taktiskt och på allt runt omkring, avslutar Sporrong.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!