Wulff och Andreasson fick sportpriser på gala

Stora bollsportstalangen Amanda Wulff och vassa gokartföraren Norton Andreasson vann idrottspriserna vid Skol IF-galan på Träffen.

Amanda Wulff och Norton Andreasson vann idrottspriserna vid den välarrangerade Skol IF-galan på Träffen.

Amanda Wulff och Norton Andreasson vann idrottspriserna vid den välarrangerade Skol IF-galan på Träffen.

Foto: Tomas Larsson

Sport2019-11-30 15:21

Ungdomar arrangerade hela Skol IF-galan på Träffen – och det blev en stor succé med ett extremt proffsigt värdskap.

– Vi är imponerade över alla våra fantastiska ungdomar, säger Leif "Dala" Dahlström på Skol IF.  

Det var uppträdanden av hög klass – och så fick alla resultatet av de senaste veckornas omröstningar. Amanda Wulff vann tjejernas sportpris. Wulff visade redan i Sverigecupen i handboll att hon har det där extra, både i fysik och spel. Nu har hon hunnit flytta upp till Dalarna och bytt IFK Nyköping till Borlänge i handboll. När det gäller fotboll är det division 1-spel i Kvarnsveden.

– Det är klart att det har varit en jättestor omställning, men  jag har släkt där uppe så det har ändå gått bra. Och när det gäller de nya lagen har jag kommit in bra i det. Jag trivs jättebra där uppe och det är skitkul, säger Amanda Wulff direkt efter det att galan hade avslutats.

– Ja, i handbollen har jag bara hunnit spela en match – men den vann vi och det kändes bra, tillägger hon.

Vad betyder ett sådant här för dig?

– Absolut mycket; jättekul att folk inte hade glömt mig och röstade på mig.

Vinnardiplomet på killsidan till Norton Andreasson.

– Kul att även en lite mera udda sport som gokart uppmärksammas på en sådan här gala. Och jag är nöjd med säsongen, där jag har klivit upp en klass, säger Norton.

Hur är det att redan köra i seniorklassen?

– Det är klart att det är mycket tuffare att köra mot seniorer och man måste tuffa till sig själv. Samtidigt måste man ju tänka lite också så man inte bara gasar och chansar – man måste förtjäna respekt från de andra, analyserar Norton moget.

Det handlar verkligen om att välja bort mycket då det blir massa resor till länder som Italien.

– Ja, men jag har kommit in i det så det fungerar bra. De senaste fem helgerna har vi varit utomlands och det är ett par kvar i år, förklarar Norton.

Gokart är en stor del av ditt liv just nu – vad är den stora framtidsdrömmen?

– Jag vill köra större bilar i större klasser och det stora målet är helt klart att någon gång få köra Formel 1 – och bli världsmästare där. Men då måste jag ju etablera mig en hel massa först, så det närmaste målet är att bli världsmästare i gokart, säger Norton utan att tveka en millisekund – påtagligt liknande svar som man fick av prisutdelaren Erik Skoglund i samma ålder.

Årets Skol IF-profiler blev Olivia Efraimsson och Isak Björkeng.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!