Zelmerlöw och Björkman bakom padelhall i Nyköping

De minst sagt kända namnen Måns Zelmerlöw och Jonas Björkman ligger bakom att det blir en stor padelhall i Nyköping nästa år.

...liksom kollegan Henrik Svensson.

...liksom kollegan Henrik Svensson.

Foto:

Sport2017-09-05 21:00

Nu etablerar sig PDL group, med artisten Måns Zelmerlöw och före detta tennisstjärnan Jonas Björkman i ledningen, i Nyköping.

I mera konreta ordalag innebär det en hall på hela 1200 kvadratmeter – med fyra padelplaner och stora sidoutrymmen.

Idén med PDL är att de samarbetar med lokala aktörer; bakom hallen i Nyköping står Per Näsholm och Henrik Svensson.

– Björkman och Zelmerlöw är padelfantaster – även Måns är väldigt bra på att spela. Vi som kommer förestå hallen i Nyköping har också spelat en del, men är inga padelproffs. Vi är entreprenörer med idrottsbakgrund, som är vanligt inom padel – själv är jag gammal hockeyspelare, säger Per Näsholm.

Expansionen har gått i en rasande fart. Etableringen i Nyköping blir PDL:s nionde på kort tid.

– Det känns underbart roligt. Nyköping passar perfekt in i hela vår idé, säger Henrik Söderberg, vd för PDL Group.

Nyköpingsprojektet väntar fortfarande på startskottet för markberedning.

– Det är ett nyetablerat område. Det tar sin tid med det som ska göras på plats. Vi kommer inte bygga själva, men har ju pratat med kommunen.

När är det spelklart i er padelhall?

– Vi hoppas på maj nästa år. Drar det ut på tiden så att hallen blir klar mitt i sommaren kanske den stora invigningen blir i augusti. Klart är att Björkman och Zelmerlöw kommer ner då.

Den stora hallen kommer att ligga i området Hinzens Krog till vänster vid väg 52 i höjd med bortre delen av Oppeby.

– Erfarenheten från hallar runt om i Sverige är att man inte behöver ligger helt centralt. Men samtidigt var det viktigt att ha cykelavstånd till stan – för vi vill ju även ha ungdomar som spelar hos oss. Vi vill att alla ska upptäcka padel, säger Per Näsholm

1200 kvadrat...det låter som en rejält stor anläggning att driva och värma upp på vintern?

– Ja, det blir en ganska stor byggnad. Men vi har ju tittat på hur det ser ut i övriga städer med liknande storlek och det kommer gå att driva runt. Förutom en shop och kafeteria kommer vi även att ha konferensrum och en publikyta som även kan användas till företagsevent, säger Näsholm.

– Jag och Henrik kände att det här är en sport som växer och att det vore jäkligt roligt att öppna här i Nyköping. Det tyckte Zelmerlöw och Björkman också...

Padel växer så det knakar – även i Sverige

Padel är världens snabbast växande bollsport.

Spelet beskrivs enklast som en blandning mellan squash och tennis.

Sporten har sitt starkaste fäste i Spanien och Argentina. Spanjorerna är det idrottsfolk som mest har tagit den till sina hjärtan, där har sporten näst efter fotboll flest utövare – närmare bestämt cirka fem miljoner.

Även i Sverige har padel växt explosionsartat. På några få år har cirka 200 banor byggts. En av utomhusbanorna ligger vid Kiladalens golfklubb. Det här blir den första permanenta inomhusanläggningen, man har tidigare byggt upp temporära banor på Rosvalla ett par gånger.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!