Amerikansk basketstjärna fast i Ryssland

WNBA-stjärnan och tvåfaldiga OS-mästaren Brittney Griner är fast i Ryssland efter att ha gripits på en flygplats i Moskva förra månaden.

Den amerikanska basketstjärnan Brittney Griner är fast i Ryssland. Bild från OS-guldmatchen i Tokyo i somras.

Den amerikanska basketstjärnan Brittney Griner är fast i Ryssland. Bild från OS-guldmatchen i Tokyo i somras.

Foto: Charlie Neibergall/AP/TT

Basket2022-03-06 04:24

På lördagen sade ryska tullmyndigheten att man hade hittat cannabisolja för att använda i e-cigaretter i hennes väskor. Innehav som kan ge upp till tio år i fängelse.

Tullen beskrev den gripna som en spelare i USA:s dambasketlag utan att namnge Griner. Men hennes agent Lindsay Kagawa Colas säger att:

– Vi är medvetna om Brittney Griners situation i Ryssland och håller nära kontakt med henne, hennes juridiska representation i Ryssland, hennes familj, hennes lag samt WNBA och NBA.

– Eftersom det här är en pågående juridisk fråga kan vi inte närmare kommentera detaljerna i hennes fall, men vi kan bekräfta att vi arbetar för att få hem henne, säger Lindsay Kagawa Colas.

Griner, som spelar för WNBA-laget Phoenix Mercury, har de senaste sju åren spelat i Ryssland under WNBA:s vinteruppehåll. Något som flera andra WNBA-spelare också gör. WNBA bekräftade i lördags att alla spelare förutom Griner hade lämnat både Ryssland och Ukraina.

31-årige Griner har tagit två OS-guld med USA och en WNBA-titel med Phoenix.

"Brittney Griner har WNBA:s fulla stöd och vår främsta prioritet är hennes snabba och säkra återkomst till USA," säger ligan i ett uttalande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!