Låt ungdomarna spela basket

Signaturen "Medelålders man", tycker att ungdomarna behöver sin basketplan Brandholmsområdet.

Signaturen "Medelålders man", tycker att ungdomarna behöver sin basketplan Brandholmsområdet.

Foto: Thibault Camus

Insändare2021-09-04 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

När jag läser Brandholmsbornas fasa över att det anläggs en basketplan i deras område så låter det som att det är den sista kvarvarande gräsplätten i hela Nyköping som har tagits för detta ändamål. Om jag inte räknat fel så är det hela sju insändare om exakt samma sak.

Det finns gott om utrymme för promenad och avkoppling på Brandholmen även efter att det anläggs en basketplan. Kommunen har nyligen anlagt fantastiskt fina promenadstigar på hela östra Brandholmen. 

Vissa oroar sig för att det kommer att störa dygnet runt. Om basketplanen blir så populär att den används kl 04:26 en tisdagsnatt så finns väl verkligen ett behov av den. 

Jag förstår att man inte vill höra ett evigt dunkande dygnet runt men så ivriga tror jag inte ens Brandholmsborna är på att spela basket.

Det klagas ofta över att dagens ungdomar rör sig för lite och bara sitter framför datorn. Hindra dem då inte från att göra sådant de vill! Barn och ungdomar måste få störa! Vill man inte bli störd så finns det många ställen i Nyköping där basketplaner lyser med sin frånvaro. Däremot kanske man måste stå ut med sura bittra grannar.