Bildextra: Nyköping föll efter övertid

Nyköpings SK blandade kvalitet med sämre sekvenser i hemmapremiären mot Köping. Trots det hade laget tillräckligt många chanser för att avgöra. Det gjorde istället gästerna på övertid. "Vi gör bara två mål, det vinner man inga matcher på", säger tränaren Fredrik Mälberg.

18 september 2019 22:38

Nyköpingstränaren efterlyste fula mål i snacket inför hemmapremiären mot Köping. Med facit i hand kan man säga att hans manskap inte lyckades med det.

– Det är ingen som är framför mål, ingen som driver in på mål, säger Mälberg.

– Man vill göra det för snyggt istället för att göra jobbet.

Nyköping tog ändå som väntat tag i spelet direkt men hade väldigt svårt att komma in till avslut. Gästerna låg rätt och väntade på kontringslägen.

– För fem år sedan spelade nästan alla lag så här. Men det är skillnad på att vara skicklig med puck och att göra misstag, konstaterar Mälberg.

Han tyckte att hans manskap så att säga gick i den fälla som Köping gillrade.

Det skulle dröja till den sjunde matchminuten innan det första ordentliga hemmaskottet nådde Köpingmålvakten Elias Olofsson. Det var pigge Simon Rodling som fick iväg ett dragskott.

Då hade gästerna redan tagit ledningen i powerplay.

Rodling var sedan med i upprinnelsen till kvitteringen genom att snyggt ta in pucken i zon. Den nådde Marcus Lindblom som hittade Ludvig Martinsson på blå med en öppnande passning. Martinsson kunde avancera och prickskjuta in kvitteringen.

Då kändes det som att eventuella nervknutar släppte. Resten av perioden präglades av powerplay för hemmalaget. Bland annat 52 sekunder i fem mot tre. Men trots övertaget blev det inga hemmamål. Christian Axelsson var framme på två returer utan att lyckas. Andra gången var det dock nära men en Köpingspelare lyckades få undan pucken som tycktes vara på väg trilla in i en båge bakom målvakten.

Efter den positiva avslutningen av perioden trodde man på fortsatt hemmatryck. Det kom av sig omedelbart. Det tog gästerna bara minuten att återta ledningen sedan Linus Gustavsson enkelt fick åka in på mål.

Det kunde blivit mer. Direkt på målet fick Köping powerplay. Laget snurrade ordentligt med Nyköpingsförsvaret. Daniel Fahlström lyckades dock freda sitt mål. Det gjorde han även när Köping fick straff. Johan Eek försökte sig på något av en Foppa OS94-dragning men Nyköpingsmålvakten fick ut benskyddet.

– I andra och tredje perioden har vi i alla fall sekvenser där vi spelar ut dem totalt. Jag tycker att vi förtjänar ett bättre resultat, två poäng borde det ha varit, säger Mälberg.

– Man måste börja med att vinna sin närkamp. När vi gör det ser det ganska bra ut.

Båda lagen hade två powerplayöverlägen i den tredje perioden. På Nyköpings första tog det Ludvig Martinsson bara åtta sekunder att kvittera.

Båda lagen hade sedan också varsitt skott i ramen. Hemmalaget ytterligare ett antal bra lägen att avgöra, Adam Hirsch det allra bästa men matchen gick till förlängning.

Även där hade hemmalaget bra lägen men Köping var kalla och väntade ut hemmamisstaget. Man kunde komma två mot en hemmaspelare, Edvin Johansson fixade extrapoängen till bortalaget.

– Vi satsade nästan allt på ett kort i dag. Offensivt. Men då måste man göra mål på chanserna.

Synd om Daniel Fahlström i hemmakassen. Han var riktigt bra matchen igenom.

– Nu har vi Borlänge och Mariestad närmast. Då har vi inte råd att göra sådana här misstag. Då blir vi straffade direkt, säger Mälberg.

0155-76792

Nyköpings SK–Köping HC 2–3 (1–1, 0–1, 1–0, 0–1) ef förl.

Målen: 0–1 (3.01) Marcus Viitanen, PP1, 1–1 (10.28) Ludvig Martinsson (Marcus Lindblom), 1–2 (21.03) Linus Gustavsson, 2–2 (51.20) Ludvig Martinsson, (Andreas Maier, Oliver Hadzinikolic) PP1, 2–3 (62.16) Edvin Johansson.

Utv, NSK: 4x2 minuter. KHC: 6x2.

Skott: 41–22.

Domare: Henric Lindgren.

Publik: 708.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Björn Andersson