Dubbla rallysegrar för Larsson i "veteranbilen"

Patrik Larsson med codrivern Kristoffer Nordlund levererade på snabbaste sätt med en total- och en klasseger i 7klubbars rallytävling Violrallyt i Flen.

Bilsport2014-05-17 22:51

Gnesta MK-duon tog därmed sin andra deltävlingsseger i Cupen. Man vann klassen tvåhjulsdrivet A-förare vid premiären i Surahammar.

Att paret är vana vid sin Volvo 240 är väl närmast en underdrift. I Flen åkte man sin 96 (!) rallytävling med samma bil under hela åtta år till sommaren.

- Vi fick ta i en del för att prestera på topp. Gillar egentligen snabbare banpartier än de mestadels knixigare i tredje deltävlingen, säger Patrik.

Men han kunde inte vara så mycket mer än nöjd med insatsen. Bästa tiden på tre av de fem SS över 25 km skapade andrum i jakten på slutsegern.

Patrik/Kristoffer var ca åtta sekunder före tvåan i sin klass och änmer till segraren i fyrhjulsdrivet. En ganska stor marginal för GMK-paret.

SMK Nyköpings Janne Pettersson i par med Fredrik Karlsson, Katrineholms MK, gjorde säsongsdebut i rallycupen och hemförde en tredjeplats i 2wd.

I 4wd blev tävlingen i Flen lite av ett mardrömsscenario för Michael Holmgren och Lukas Åkeson, Gnesta MK. Man hamnade på taket och tvingades bryta.

- Vi skall åka i Svenska Rallycupen i år efter fjolårets mellansäsong,  säger Patrik Larsson och siktar närmast in sig på premiären i Syd-svenska Rallyt i Tingsryd.

Fokus denna säsong ligger väl också delvis på DM och i någon mån 7klubbars. Inga stora ändringar på bilen, mest motorrenoveringar.

Rallysäsongens inledning har varit bra och ser mycket intressant ut i fortsättningen för Larsson/Nordlund i sin Volvo med 100-gångstävling inom räckhåll.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!