Storslam för SMK Nyköping i rallycross

Arrangerande SMK Nyköping tog storslam i andra deltävlingen av Svealandscupen på Björshultsbanan. Segrar i alla fyra klasserna i rallycrossen!

Bilsport2015-05-23 20:52

Visst hade man förväntningar på framgångar för SMK-förarna på sin egen hemmabana, men att det skulle bli vinst i alla klasser blev en liten överraskning.

Vinnaren Rasmus Karlsson i cuppremiärens klass max 2150 cc i Arboga upprepade nu sin triumf efter en mycket imponerande körning. I kvalomgångarna fick han bästa tiden-bästa tiden och andra snabbaste tiden. Platssiffra två och start i pole position till vänster i A-finalens första led.

– Jag tog starten och behöll ledningen ändå in i mål. Körde alternativspåret på fjärde varvet, hade tillräcklig lucka bakåt då. Kom även ut först därifrån, säger Rasmus Karlsson.

Han har en smakfull snabbhet, kraftfull stabilitet och jämnhet i varje heat. Nu skiljde det bara 8/100 sekund mellan bästa och sämsta kvaltid.

– Jag har inget att klaga på varken min BMW E36 eller min egen körning. En odramatisk final egentligen, konstaterar SMK-aren.

Att hans klubbkamrat med hemadress Vrena, Hampus Jakobsson, vann juniorklassen förgyllde verkligen tävlingen för den stora supporterskaran tillika "Vrena-klanen" på plats.

– Bra start, till ledning direkt. Skaffade mig ett stort försprång, innan jag tog alternativet på fjärde av de fem finalvarven, konstaterar Hampus lungt.

Det blev lite för brett i ett varv, innan han återställde körtekniken. Närmast en defilering, en praktfull suveränitet på slutvarvet. Skön revansch för premiärmissen i finalen i Arboga. Närmast väntar dubblering i cuperna i Tomelilla nästa helg, innan det blir en JSM-turné till Norrland i juli.

Även 54-årige Lars-Johan Gummsesson gladde sina hemmasupporters med snabb, vägvinnande fart i sin läckert blåa Mercedes C 2.4.

– Roligt att det gick så bra. Kände mig trygg hela tiden utom vid ingången till alternativet på första varvet i finalen. Inga startproblem som tidigare, menar nöjde "Gummse".

I övrigt seger i klass 1 för Marcus Naessen, SMK, men han var ensam i sin klass. Jonas "Drutten" Larssons ettriga, snabba VW 1303S vann B-finalen i 2150cc men slutade sexa i A-finalen som runner up.