Bissarna kunde inte skrälla i Umeå

Några chanser under en rätt pigg inledning och en jättebra period efter serieledaren Umeå FC:s ledningsmål på straff. Där låg Bissarnas chans till skrällpoäng. I stället blev det en ny tung 0–3-förlust i norrettan.

26 maj 2019 19:30

– Vi måste hem och "get thingstogether", säger Bissarnas tränare Brian Clarhaut.

Det finns ingen tillräckligt bra översättning så vad Brian kände om att ta sig samman efter förlusten mot mycket bra motstånd där bortalaget länge hade 0–0fick stå kvar. Det är liksom för mycket motflyt nu.

Nyköpings BIS-målvakten, Gustaf Halvardson, hade inlett strålande med en fantastiskt räddning i 34:e minuten som toppnummer. Men tio minuter efter pausvilan visade Mikael Wikström...rutin när han sökte straffen och Emil Larnesjös ben. Halvardson gick åt rätt håll på straffen – men Anton Erikssons lugna men tillräckligt pressade bredsida var för bra placerad och tillräckligt nära bortamålvaktens vänstra stolpe.

Sal Jobarteh, som var piggast i Bissarna för dagen, hade sedan ett fräsande stolpskott i 66:e minuten. Ian Garrett, som kom in när Ben McKendry fick en smäll vid en fällning av Umeåspelade som renderade ett gult kort redan i 16:e minuten, var sedan den som fick ett fantastiskt fint läge inne i boxen. Men det blev ett stressat avslut med vänstern.

I en miljö där Bissarna hade det svårt under delar av den första halvleken samt tiden efter 2–0-målet, som kom i 74:e, var Sal Jobarteh en av planens vassaste spelare. Det säger en hel del. redan i åttonde minuten fyllde han på och var nära att göra mål.

– Ja, Sal var på den nivå som vi vill ha honom på. Han gjorde en riktigt bra match. Vi har annars problem just nu att vi inte vet vad vi får av varje spelare. Det måste vi verkligen få koll på den närmaste tiden, säger Brian.

Även EnochAdu kom fint in offensiven och var som närmast i femte minuten.

Men när Bissarna, som ju var tvunget att jaga framåt, väl tappade bollen sårade Umeå laget. Detsamma gällde egentligen delar av den första halvleken.

– Vi var lite låga i försvarsspelet och kom i tuffa situationer. Men med Alen Ahmetovic skadad och Jakob Bergman avstängd bakåt och Marcus Bergman borta framåt blir det mycket justeringar att göra också. Det blev en till efter Bens skada då vi valde att ändra spelsystem. Vi måste ta oss samman framöver, men med bara två seniorspelare på bänken och ett tidigt byte är det inte så lätt att göra något större under själva matchen, säger Bissarnas tränare Brian Clarhaut.

Det såg som sagt riktigt bra ut i en period efter deras 1–0-mål. Men totalt sett är det för dåligt.

Hur är det med Ben McKendry?

–  Axeln hoppade ur led igen och han ska röntgas. Vi hoppas att det bara är att vrida axeln rätt igen.

I stället kunde Samuel Kroon visa att han inte bara är en hal spelare utan i Umeå också en klinisk avslutare; tredje målet på två matcher. Kroon visade sina gamla lagkompisar respekt genom att inte fira målet. New York-födde ex-Nyköpingsbacken Andrew Jean-Baptiste ska försvinna ett tag för landslagsuppdrag för för Haiti, men åkte på en smäll – och såg inte glad ut när han linkade ut.

Annars var det mesta uppåt i Umeå som återtog serieledningen.

För Bissarnas del gäller det att få tillbaka bärande spelare; EnisAhmetovic är inne i den sista delen av sin rehab och har läkarundersökning i början av veckan.

– Vi måste få tillbaka spelare nu. Det är också viktigt att vi som nu sätter någon av de där chanserna efter deras 1–0-mål. Nu är poäng borta mot serieledaren bonus. Det är när vi har tappat 3–0- och 2–0-ledning när vi har spelat riktigt bra hemma som är jobbigaste för laget att bära just nu.

Umeå FC–Bissarna 3–0 (0–0)

Målen: Anton Eriksson (56 ) straff, 2–0 (74) Samuel Kroon, 3–0 (78) YoelEmbaye.

Varningar, Umeå: Mikael Wikström. Nyköpings BIS: Ben McKendry och Gustaf Halvardson.

Domare: Tom Ghorbani.

Publik: 403

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Tomas Larsson