Bogne missade pallen i EM-finalen

Efter missräkningen på U21-VM testade Jakob Bogne lyckan på senior-EM i Spanien. Final blev det på nytt, men ingen medalj. "Men en bra erfarenhet", tyckte Jakob.

21 juli 2019 21:07

Nyköpingskillen hade hopp om medalj på U21-VM i kanadensiska Edmonton första helgen i juli. Han tog sig planenligt till final, men väl där kom 20-åringen inte upp i önskvärd standard och fick nöja sig med en slutlig niondeplats, som han delade med italienaren Edoardo Marenzi. Slalomfinal blev det även på senior-EM i spanska Seseña utanför Madrid. Jakob slutade nämligen tvåa i kvalet, endast en boj efter italienaren Brando Caruso. Den noteringen innebar att Bogne tangerade sitt personbästa. Det var också svenskt U21-rekord.

– Det kändes skönt att få komma tillbaka och göra ett så pass bra resultat, sa Jakob, med missräkningen på U21-VM i åtanke.

I söndagens final skickades han ut som nio i startordningen, av totalt 12. Bogne tog där en och en halv boj på 10,75 meter lina som i den rejält tuffa konkurrensen på seniorsidan räckte till en elfteplats.

– Det är små marginaler och missar man en enkel sak så är man borta. Jag hade behövt vara på min absoluta toppnivå för att ens ha chans på medalj här. Jag är ju fortfarande junior, konstaterade Jakob.

Slå ur underläge kommer han att få göra även lite längre fram i sommar när det är dags för senior-VM i Malaysia. Men först och främst är siktet inställt på att försvara fjolårets EM-guld i U21-klassen. Årets mästerskap äger rum 31 juli–4 augusti i Dnipro, Ukraina.

– Då vill jag stå högst upp igen, avslutade Jakob Bogne.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rickard Jansson