Brio gasade direkt – och höll undan

Brios spel gick i vågor efter finfina starten med 1760 banpoäng. Det räckte till 12–8 (5–0, 2–3, 4–1, 1–4) ändå hemma mot Gävle.

Brio hade mycket att jubla över i första och här i tredje serien, Jan Ågren belåten.

Brio hade mycket att jubla över i första och här i tredje serien, Jan Ågren belåten.

Foto: Tomas Larsson

Bowling2019-10-19 14:27

Sebastian Eriksson spelade  väldigt stabilt; 219, 205, 255 och 225 ger 904 poäng. Och det är ungefär i de trakterna han brukar finnas just nu.

Då tycks det inte spela någon roll om det är bortahall eller som i lördags ett oväntat underlag. Oljningen tycktes ändra karaktär under förmiddagsresans gång.

– Ja, det var många som sa att underlaget var extra svårt i dag – kan möjligen vara de skiftande utomhustemperaturerna som påverkar –  och därmed spred sig lite osäkerhet. Men jag hade faktiskt inga större problem. Det kändes bra hela vägen.

Vad är det som gör att du spelar just så stabilt just nu?

– Det är väl mest den rutin som jag har samlat på mig och kan börja dra nytta av nu, säger Sebastian Eriksson med ett distansfullt skratt,

Annars har Sebastian tappat förra säsongens parkamrat, JonIngi Ragnarsson, som helt enkelt har flyttat från Enstaberga till hemlandet Island och inte kommer spela mer i Brio.

– Tråkigt eftersom det var både en riktigt bra spelare med skön, aggressiv spelstil och en bra kille vid sidan om. Men vi har ju fått in tillbaka flera bra spelare som gör att jag tycker att laget känns mera homogent och stabilt än förra året. 

– Vi har en bra känsla just nu, även om det svajade lite upp och ner i dag efter den där fina starten.

Banparet med Petter Paulin med 864 och Jimmy Eriksson – över pari han också –  var vassa. Petter var näst bäst i matchen, närmast före Gävles Johannes Eliasson och tillbakakomne rutinerade Johan Ekström som slog 847

Ankare. Sebastian Eriksson är just nu stabil på resultat runt 900 – oavsett underlag eller hall.
Ankare. Sebastian Eriksson är just nu stabil på resultat runt 900 – oavsett underlag eller hall.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!