Skoglund kör lätt sparring och coaching

Erik Skoglunds envetna rehabträning efter hjärnblödningen har passerat tre och ett halvt år. Nu kör han även lätt sparring. Samtidigt vill Nyköpingsboxaren hjälpa andra och har inlett samarbete med ett stort företag inom onlinecoaching.

Erik Skoglund har trappat upp träningen ytterligare och kör numera lätt sparring. Parallellt ska han jobba med att hjälpa andra, med onlinecoaching hos danska Lenus.

Erik Skoglund har trappat upp träningen ytterligare och kör numera lätt sparring. Parallellt ska han jobba med att hjälpa andra, med onlinecoaching hos danska Lenus.

Foto: Tomas Larsson

Boxning2021-08-16 07:00

Det är danska Lenus som har headhuntat Skoglund.

– Först var jag lite tveksam, men vi tog ett möte och när de var så seriösa och hade en klar idé om var jag skulle passa in i deras verksamhet så kändes det självklart. Jag tycker om att hjälpa folk med bekymmer att nå sina mål, säger Skoglund.

– Helst vill man ju att de ska vara snudd på lika dedikerade som jag har varit; verkligen vilja nå ett mål. Det kan vara att prestera i privatlivet men blir jag kontaktad av någon boxare är jag inte sen att hjälpa.

Han ska börja med ett begränsat antal.

– Tidigare har jag studerat. Det här blir en annan form av hjärngympa som kan tillföra både mig och klienterna en hel del. De får hjälp med sitt och jag mår bra av att hjälpa andra.

Sedan fortsätter Erik att jobba med Anthony Yigit, närmast 18 september.

– Vi kör en heldag med två pass högintensiv träning med fler i gruppen än senast. De får pröva det mesta.

Yigit laddar om efter att ha blivit inkastad i en titelmatch i USA och blivit stoppad. Anthony har just kommit in på Calle Flygares teaterskola!

– Han har verkligen skådespelartalang, avslöjar Erik.

undefined
Erik Skoglund har HÖG intensitet och bra koncentration i tre minuters skuggboxning...

Skoglund har trappat upp den egna rehabträningen.

– Jag kämpar på och det går framåt. Det märker jag på motorikträningen. Jag har också testat att sparra lite lätt, går tydligt framåt där också – visst är det rostigt men trodde att det skulle vara betydligt värre. Jag har inte samma reflexer. Inte samma fokus. Det kommer ta sin tid att komma tillbaka, ändå fyra år sedan snart som jag gick match.

Är sparringmotståndarna tillsagda att inte slå mot huvudet?

– Det är lätt sparring, men med viss kontakt mot huvudet. De ska inte ska fylla på efter en lättare träff, säger Erik, som senast sparrade mot numera cruiserviktaren Simon Engström.

undefined
...liksom treminutersrond efter -rond med envetet malande mot säcken.

Söker du redan licens i något land?

– Nej, jag kommer fortsätta att trappa upp träningen och först när jag känner mig riktigt bra så tar jag tag i den biten. Jag vet ju annars att jag skulle ta en match om det fanns möjlighet, så jag fokuserar på att bli återställd.

Hur räcker disciplin och vilja till snart fyra års rehab?

– Jag har säkert en diagnos, ha ha. Det finns någonting i mig sedan jag var liten, har jag bestämt mig för någonting så misslyckas jag sällan att ro det i land – tänker inte göra den här gången heller.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!