Bred medaljskörd från Nyköpings KK

Ett flertal förmågor från Nyköpings KK bidrog till en stark svensk medaljskörd på helgens NM.

12 augusti 2019 06:40

Nyköpingsklubben summerade totalt sett 15 medaljer – fyra silver och elva bronsmedaljer – när Nordiska mästerskapen avgjordes på Rocksjön i Jönköping. En stor svensk landslagstrupp (U16, U18 och U21) fick mäta sina krafter med de nordiska grannarna från Danmark, Finland och Norge. Danskarna dominerade inte oväntat ordentligt och lade beslag på ett stort knippe guldmedaljer. NKK fick vara utan den allra ädlaste valören denna gång.

– De (Danmark) var väl nästan dubbelt så många som oss, sa ledaren Conny Edholm på väg hem från helgens mästerskapstävlingar i Jönköping.

I samma bil på väg hem satt bland annat H18-killen Erik Andersson som noterades för ett silver på K1 500 meter och en bronsmedalj på K1 1000 meter. Han var vidare även involverad i två stycken besättningsframgångar. Tillsammans med Eric Hedin, William Berg och Karl Brodén blev det såväl silver på 1000 meter som brons på 500 meter i K4.

– Jag är jättenöjd med det. Mitt mål inför den här säsongen var att få köra i landslaget och att ta medalj på NM och det har jag ju lyckats med, sa Erik, som fick fjolårssäsongen spolierad av såväl ryggproblem som diabetes.

NKK-kanotister som fanns med i det blågula medaljgänget var i övrigt Rebecka Gustafsson Lönnroth, Moa Lindén, Mathias Lindén, Dennis Kernen och Anton Andersson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rickard Jansson