Cheer Legacy slåss på två planhalvor

Inga medaljer men Cheer Legacys Icejays nådde målet, toppfem i level 3, vid helgens RM i ishallen i Nyköping. Mockingjays blev åtta i level 2.

21 maj 2019 10:22

Men just nu går klubben och förbundet sin svåraste match hittills. Drömmen är att bli invald i Riksidrottsförbundet och på så sätt bli ett eget förbund.

– Jag vill vara optimistisk, men enligt det preliminära beskedet vi fått är vi inte invalda. Men är det något år som vi borde komma in så är det just nu på grund av VM (JVM-guld och en fjärdeplats för seniorlandslaget), säger Isabell Krantz i Nyköpingsklubben Cheer Legacy.

Med 10 000 medlemmarna har de något att bygga på, men RF tycker att de borde finnas kvar under gymnastikförbundets flagga.

– Och gymnastikförbundet vill inte bli av med oss heller, det kan jag förstå. Vi är stora, säger Isabell.

På söndag sker den officiella röstningen om frågan.

RM i helgen gav Nyköpingsklubben inga medaljer, men två bra framträdanden.

– Icejays gjorde ett mycket bättre program nu än vid Jamfest helgen innan. Småsakerna, som vi tränat på, satt nu. Mockingjays gjorde några missar i slutet av sitt program. De var jättenervös innan sitt framträdande mycket beroende på att de under uppvärmningen kraschade in i en vägg. Hade de inte gjort de misstagen hade vi haft en fjärde-femte plats, säger Isabell.

Icejays laddade för övrigt upp inför de två tävlingarna med en tio dagar lång resa till Orlando, Florida. Tankarna finns att klubben så småningom ska kunna åka dit och tävla.

– För det första måste man få bits, inbjudningar till olika tävlingar. Vårt seniorlag fick en sådan i höstas, men tävlingen vi blev inbjudna till hade en 18 årsgräns och eftersom hälften av tjejerna i laget var över 18 år kunde vi inte åka.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!