Idun och Isabell prisades med stipendium

"Är det något som jag avskyr är det att stå i centrum och överraskningar." I helgen var det ändå precis det som Isabell Krantz och Idun Braun fick göra när de under JAM-fest i Nyköping fick varsina stipendium av Odd Fellows.

Idun Braun och Isabell Krantz fick ta emot Odd Fellow-stipendiet under lördagen för sitt arbete med Legacay Allstars.

Idun Braun och Isabell Krantz fick ta emot Odd Fellow-stipendiet under lördagen för sitt arbete med Legacay Allstars.

Foto: Esteban Campusano

Cheerleading2023-05-08 12:05

För tio år sedan grundade de båda tjejerna Cheer Legacy, som numera heter Legacy Allstar.

– Vi trodde på det, det var därför vi döpte klubben till Legacy (arv). Men det är lite sjukt att vi har hållit på så länge, säger Isabell.

Föreningen har haft sina upp och nedgångar och under pandemin, när man inte kunde träna, så visste ingen hur det skulle sluta. Isabell har också känt då och då att nu får det vara nog.

– Men det är något som alla tränare i den här sporten känner och så får man lite semester, lite jullov och så startar man upp igen. 

Isabell erkänner att hon nog är en typ-A-människa.

– Men det är inte så konstigt. I cheerleadervärlden så är alla tränare på hög nivå just det, säger hon med ett skratt.

– Vi lägger mycket tid och ork för att hinna. Alla eldsjälar behövs. Någon som bryr sig villkorslöst om barnen och klubben. Och alla föreningar har eldsjälar, det gäller bara att hitta dem.

Truppgymnasterna i Nyköping anslöt föreningen 2021och efter det har ny energi kommit in enligt Isabell. Nu är man 200 medlemmar och 160 står i kö för att vilja börja träna.

– Nya barn, nya eldsjälar...de hjälpte oss att komma på fötterna igen. 

undefined
Stipendiumet delades ut under JAM-fest så många av klubbens medlemmar var på plats.

Under våren avlöser den ena tävlingen efter den andra på Rosvalla, som i helgen då Legacy Allstar hade fem startande lag i JAM-fest.

– Silverjays kom åtta av 25 lag, Pinkjays 25:a av 32 lag, Sparklejays 11 av 13 lag, Goldenjays femma av sex lag och så Icejays sist i sin klass, berättar Isabell.

Men under lördagstävlingarna fick alltså Isabell och Idun kliva fram ur kulisserna och ta plats.

 – Det var lite chockartat. Varken Idun eller jag kan fortfarande fatta vad som hände. Det är jättekul att det sker men jag har två saker som jag avskyr: att stå i centrum och överraskningar. Jag höll på att smälla av.

Odd Fellow Orden arbetar i humanismens anda med ett medmänskligt engagemang. "Att kunna ge av sig själv för att inspirera, berika och ge glädje i andra människors liv är en mycket värdefull gåva och är få förunnat" är deras motivering till stipendiumutdelningen.

"De har fått verksamheten att växa och att utvecklas, vilket har gjort den efterfrågad hos ungdomar. Alla älskar sporten, brinner för att hjälpa och stötta andra och sätter andras framgång före sin egen."

Vad ska du göra med prischecken?

– De i styrelsen sa att vi måste lägga pengarna på oss själva, men det enda vi kunde säga var att vi skulle spara dem. Så jädra tråkiga. Men jag kom på att jag ska lägga dem på sparkontot för en soffa. Jag har en tvååring, så jag får vänta med att köpa den.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!