Mockingjays tog hem pokalen i JAMfest

Förstaplats i JAMfest Nordic, i helgen väntar RM/SM på hemmaplan. Mockingjays har alla chanser att plocka medalj även då.

Mockingjays tog hem den största pokalen efter att ha vunnit seniorklassen i level 2 i JAMfest Nordic som avgjordes på Rosvalla i helgen.

Mockingjays tog hem den största pokalen efter att ha vunnit seniorklassen i level 2 i JAMfest Nordic som avgjordes på Rosvalla i helgen.

Foto: Legacy Allstar

Cheerleading2022-05-09 12:48

– Det var skönt att testa på programmet. Det var jättebra. Det positiva är att de gått upp ett snäpp vilket bådar gott inför RM, säger tränaren Isabell Krantz.

Var alla konkurrenter på plats i helgen?

– Ganska många, men det var två-tre som saknades. Jag tror att i vår klass så kommer det att bli jämnt. Det är så hög kvalité. Det blir en spännande dag.

Dagsformen kommer att avgöra.

– Flest poäng ligger i stunten och gymnastiken och där ligger vi som alla andra. Våran styrka är exaktheten, programmets utformning och känslan. Det är där vi kan sticka ut. När det sitter där, då är det bra.

Mockingjays är det enda laget i Legacy Allstar som tävlar på level 2, de andra håller till på level 1. För Golden Jays slutade helgen med en tredjeplats bland seniorerna. 

– Det var så välförtjänt. De har peakat nu under de senaste veckorna så det var kul att de har kommit rätt. Det var bara en halv poäng från guldet också, säger Isabell och fortsätter.

– Man ska veta att det bara skiljde 0,9 procentpoäng mellan förstalaget och det sista, så den klassen var oerhört jämn. Det var  bra att vi kunde ta en medalj. I Mockingjays klass var det två poäng ned till tvåan så där var det lite större marginal.

För föreningens två andra level 1 lag slutade helgen med en nionde plats (Silverjays, juniorklassen) och en 14:e (Pinkjays, miniorklassen). Level 1-lagen tar förövrigt tävlingsledigt nu till nästa säsong, medan Mockinjays alltså har RM som avslutning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!