Bernal har lämnat sjukhuset efter busskrocken

Cykelstjärnan Egan Bernal har lämnat sjukhuset i Bogotá där han vårdats för svåra skador sedan han i hög fart kraschade in i en buss. Men Tour de France-vinnarens karriär kan vara över.
–Jag börjar så klart en väldigt lång process nu, säger 25-åringen.

Egan Bernal. Arkivbild.

Egan Bernal. Arkivbild.

Foto: Marco Alpozzi/AP/TT

Cykling2022-02-08 03:24

Egan Bernal skadades allvarligt när han körde in i en stillastående buss för två veckor sedan. Efter två ryggradsoperationer har colombianen nu lämnat intensivvårdsavdelningen på sjukhuset i Bogotá, och ställde i sin rullstol upp på bilder med personal och nära och kära.

– På en sekund förändrades livet. Ena sekunden förbereder jag mig för Tour de France och ger allt på min tempocykel, nästa sekund kämpar jag för mitt liv, säger han i ett videomeddelande, rapporterar cyclingnews.com.

Förutom ryggraden skadades även lårbenet och knäskålen i krocken, och han vårdades för en kollapsad lunga.

– Det känns som att vara pånyttfödd, faktumet att jag lever. De dagar jag hade ont sade jag till mig själv att "jag känner i alla fall smärta – jag känner i alla fall något", säger han och tackar vårdlaget.

Nu väntar rehabilitering i hemmet. Det är oklart om Bernal – som vann Tour de France 2019 – någonsin kommer tillbaka till proffscyklingen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!