Tuffa pass minskar Heidis inre stress

Många i vårt samhälle mår psykiskt dåligt och lider av olika bokstavskombinationer. Heidi Dahlbo, 35, är en av dem. Hon fick diagnosen adhd i våras. Det här är hennes egen berättelse om hur hon fick hjälp att må bättre – mycket tack vare träningen.

Dagsform2013-12-07 08:25

"Jag har mått dåligt i många år men det var först i våras som jag fick en diagnos. När jag fick beskedet grät jag – av lättnad. Hade mått så dåligt under lång tid och äntligen fick jag veta anledningen.

Träningen har alltid fått mig att må bättre. Jag lider ju av en inre stress som inte alltid syns utanpå. Det är mycket därför jag går på olika motionspass med högt tempo eller powerwalkar till musik. Jag går igång på upptempolåtar, det drar ur mycket negativ energi ur min kropp. Efter ett pass är jag helt slut.

Något som passar mig är att gå på cirkeljym, där kör man på. Jag blir superpeppad av ledarna och de andra i gruppen liksom av musiken ... För mig är det säkrast att ta bussen hem efter en träning eftersom adrenalinpåslaget är så högt efteråt.

Jag har en grupp på Facebook som heter "Den nakna sanningen", en slags dagbok jag startat men som nu mest handlar om träning där många lägger in sina kommentarer. Den gruppen har hjälpt mig mycket eftersom den handlat om mitt mående och många är väldigt öppna av sig i den.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!