Dennis uttagen till världscupen

En fantastisk helg fick en ännu bättre avslutning för Katrineholmskillen Dennis Kernen. 19-åringen blev uttagen till världscupen i Duisburg – med seniorlandslaget.

12 maj 2019 20:19

– Visst är det häftigt, säger Dennis som pluggar på kanotgymnasiet i Nyköping och tävlar för Nyköpings kanotklubb.

Tävlingen i Jönköping var Dennis debut i seniorklassen. Han bevisade direkt att han hör hemma där.

– Första loppet var K1 200 meter. Det är inte min starkaste gren, så även om jag slutade sist i finalen är jag stolt att över huvud taget ta mig dit, säger Dennis.

Därefter väntade K1 1000 meter. Efter att ha hängt av Albert Pettersson från Södertälje började han plocka in meter efter meter på ledande Martin Nathell. I mål skiljde futtiga sju tiondelar av en sekund.

– Rätt otroligt egentligen. Martin har ju varit obesegrad Sverigeetta sedan 2015 och nu var jag så nära att ta honom, säger Dennis.

Trots det loppet är han ändå mest nöjd med söndagens första race, finalen på K1 500 meter. Där blev det en tredjeplats, bakom Nathell och Pettersson. Sedan var Dennis trött när helgen avslutade med 5000 meter där han slutade sexa.

Men det bästa återstod. Beskedet från landslagsledningen att han är uttagen till A-landslaget och världscuptävlingen i Duisburg om tre veckor. Innan dess ska han också tävla med U23-landslaget i Brandenburg.

– U23 var målet. Att komma med i A-landslaget är bara en jättebonus.

Anton Andersson, den andra katrineholmaren som tävlar för Nyköping tog sig till B-final på 200 meter, och blev sedan sexa, åtta och sjua på 1000 meter, 500 meter och 5000 meter och även han är uttagen till tävlingen i Brandenburg.

0150-728 73

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anders Göransson