Det här blir namnet på Nyköpings nyblivna division 1-lag

Nyköping får en mera framträdande roll i namnet på A-laget i hockeyettan. Kolla in hur resonemanget gick!

8 mars 2017 05:00

– Just nu finns bara ett beslut vad just A-laget ska kallas och det blir Nyköping Gripen Hockey. Från Gripens håll ville vi heller inte ge upp vårt lokala varumärke, säger Gripens före detta ordförande Magnus Eriksson som numera ingår i NH Ungdoms snabbt upprättade sportgrupp.

– Sedan ska NH Ungdom ha årsmöte och diskutera namnfrågan vidare men just A-laget finns det många skäl att sätta snabbt.

Förklaringen till namnet är egentligen enkel:

– Nu när laget är uppe på en mera nationell nivå tycker vi att det är bra att tydligt markera att det är Nyköpings lag, att det är vår stad som spelar. När vi sätter det först i namnet kommer det med i olika tabeller.

Nyköping välkomnas tillbaka till hockeyettan av påtagligt många tunga hockeybloggare och Gripen förekom på Sportbladets hela mittuppslag häromdagen.

– Det har varit jättekul att jobbet ALLA i klubben har lagt ner syns och att folk vill ha tillbaka Nyköpingspubliken. Roligt att bli grattad av (Niklas) Wikegård på hans sociala medier. Jag blev själv lite överraskad när jag slog upp Aftonbladet; kul dels för egen del men också för våra sponsorer som får synas i lite större sammanhang. Det har varit en rolig vecka.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa