Oj, vilket tryck det var in Frejahallen med stor böljande hemmaklack och en tapper skock från Borlänge i lilla trånga Frejahallen.

Efter knappa fyra minuter släppte nervtrådarna på många hemmaspelare då Jens Karlsson Lindblom prickade in ledningsmålet. Daniel Johansson vräker in en backhand i flykten och

gästerna fick ingen energi av reduceringen. Det stack Alexander Johansson hål på genom en snabb spelmässig käftsmäll som också stavades 3–1

Artikelbild

När Ville Niemi Laurén hittade en helt övergiven vänsterdel av målet bakom en skymd bortamålvakt var det lika mycket adrenalin som när Bröderna Neander satte dit femettan; Jonathan målskytt och Ludvig kom med en snygg assist.

Efter att ha klarat av ett boxplay med en enda chans emot – dock vass – var det Gnesta som tryckte på för ett sjätte mål. Och när kaptenen Mattias Jansson vrålade ut sin målglädje var det efter att det bara var en tidsfråga innan det skulle komma.

Med 6–1 i det läget och ett att gå på sedan mötet i Borlänge var det förstås över – även om det kan gå fort i innebandy så går det inte med den här ljudkulissen och så många blåklädda hemmaspelare som bara sliter på; rätt sida när man inte har bollen och kraftfull offensiv med. Kul att se i det här ändå pressade läget.

Visst 6–2 kom snabbt och så fick Emil Lenne 6–3 helt gratis efter en slarvig passning inåt i planen rakt till en bortaspelare.

Artikelbild

Men nu gjorde det ingenting då Alexander Johansson öppnade tredje akten genom att göra som i första perioden, sänka medgångsenergin hos gästerna genom ett mål. Tolv sekunder tog det bara.

Sedan var det slut med drällandet och i stället ungefär samma koncentration som när IFK frös andra kvalmatchen mot Nykvarn för tre veckor sedan.

Artikelbild

– Vi gick ner oss i andra perioden, men snackade om det i pausen och sedan gör vi det väldigt bra. En otrolig känsla att få göra den här matchen inför vår fantastiska publik. Vi är i division 1 – men när det gäller publiken får man leta långt upp i SSL för att hitta något liknande säger Johansson.

Alexander fastställde också slutresultatet genom att bli matchens enda tremålsskytt – och finns med i en lite längre tv-intervju med sköna bilder på inramningen i Frejahallen.