– Jag blev chockad. von Linné har jag ju bara ridit i ett år, säger Felicia med ögonen på den nioåriga C-ponnyn, vars fullständiga namn är Djupviks von Linné. Jag har aldrig tänkt "jag" och "landslag" på samma gång förut, fortsätter hon.
Väl tillbaka på svensklektionen var det svårt att fokusera på subjekt och predikat. Hon "var ju hyper". På kvällen firades det med Pommac. von Linné belönades med godis, veckodagen till trots.
Dagen innan hon fick beskedet hade Felicia placerat sig bra i den sista kvaltävlingen till Nordiska mästerskapen, där hon alltså ska representera Sverige. Efteråt var hon jättespänd; Landslagsledningen hade varit på plats. Även om hon under det senaste året svarat för fina prestationer sade hennes mamma i bilen på väg hem: "Förvänta dig inte för mycket". Felicia och von Linné har bara haft ett knappt år tillsammans. Bland det mest avgörande i dressyr är att ryttare och häst fungerar "i harmonisk samstämmighet". Det är naturligtvis en fördel då om relationen dem sinsemellan är djup och går långt tillbaka i tiden. Därför var Felicia osäker på om hon skulle bli uttagen.
Felicia rider varje dag. Två gånger i veckan är det hårdträning. Ibland tar sig hon och von Linné ner i den intilliggande Bråviken. Att rida i vatten är viktigt då det dels stärker hästens muskler, men också kyler ner benen och därmed minskar skaderisken.
– Vi är ju två. Jag har ett otroligt bra team runt om mig; Hästens ägare som skrittar med honom, veterinären, massören... Det är inte bara människor som behöver hjälp för att hålla sig fräscha.
Fredrik och Magdalena Svahn bor på platsen där Felicia har sin bas: Djupviks gård, knappt en mil utanför Nävekvarn. De har fött upp hästar sedan 1980-talet. Ponnyverksamheten startade 1997.
– Det var någon som sa det till mig, att "du som är så liten, du borde rida en ponny. Nej, tänkte jag, och såg framför mig de där jättesmå hästarna från min barndom, minns Magdalena.
Idag utgår ändå en stortalang i ponnydressyr ifrån gården. Förutom Djupviks von Linné äger paret Svahn också Valdo RP 150 – en, bland de insatta, välkänd hingst.
– Hästarna av den här rasen, svensk ridponny, är som Ferraris. Stora, ädla men i litet format.
NM avgörs i Finland mellan 29 juni och 2 juli. I dressyrklassen för C-ponnys, som Felicia ska delta i, tävlar fyra personer från varje nordiskt land – utom ett.
– Island är aldrig med. Om man tar ut en häst därifrån får man inte ta in den på ön igen, förklarar Felicia.
Både hon och von Linné är nya i landslagssammanhang. Felicia har många gånger tävlat mot de andra tjejerna som tagits ut till NM – och de är nära vänner.
– Själva tävlandet tar några minuter men ofta är man borta tillsammans i fyra-fem dagar. Då umgås man ju, och det blir såklart väldigt mycket hästsnack. Jag är jättebra vän med alla i laget, det är ett otroligt bra gäng.
Trots att det här är hennes internationella debut är målsättningen hög.
– Jag siktar på medalj. Det har gått bättre än någonsin på sistone. Som jag ser ska man hellre sikta högt än fjösa.