EM målet för Angelika i år

Ålbergatjejen Angelika Karlsson har blivit uttagen till lacrosselandslaget igen. Angelika som numera bor i Göteborg och är utbildad arbetsterapeut. – det finns en klubb här så jag har gått med där. Tanken är att jag ska starta ett flicklag, säger hon.

25 februari 2019 17:00

Landslaget – en överraskning, eller?

– Inte lika mycket som förra gången. Jag var ju med på alla landslagsträffar förra året och hade en god dialog med tränarna så jag visste att det såg bra ut.

Såg att ni har ett EM i Israel att se fram emot i år. Några kval innan, eller?

– Nej, de som är intresserade får anmäla sig. Det kanske blir några träningsmatcher med Norge innan det är allt. På EM kommer det att vara 16 lag med i varje fall. Det kommer att finnas en blå grupp med sex lag och så blir det två grupper med fem lag i varje som lottas, Sverige är med där. Lottningen sker den 7 mars.

Några uttalade svenska mål där?

– Vi ska ha ett läger den 23–24 mars och där ska vi nog prata om målsättning och sånt. Jag tycker nog att topp-tio är önskvärt. Vi har en del nya spelare i landslaget och, jag som är halvrookie och några mer erfarna, vi har potential för att det ska gå bra i EM.

Du opererade handen i fjol eller hur?

– Ja, i slutet av maj och så fick jag gå med gips i sex veckor. Hela sommaren och hösten körde jag rehab. Jag hade fått artros mitt i handen efter en gammal fotbollsskada. De tog ben från ena höften så jag fick vänta ett tag innan jag kunde börja springa också. Ha, ha folk kunde inte riktigt förstå varför jag gick omkring och haltade när jag opererat handen.

Men nu är allt bra?

– Ja, jag har fått tillbaka styrkan och smidigheten i högerhanden igen. Bra det eftersom man använder båda händerna i lacrosse.

Fotnot: I det senaste EM:et, 2015, slutade Sverige på 14:e plats. 2012:s sjätteplats är det bästa resultatet hittills.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ulrika Gustafzon Cummings