– Ja, jag har flyttat till Pau permanent, även om jag just nu faktiskt kom tillbaka från Prag där jag har varit på träningsläger i tre veckor, säger Erik Holmer.
Det världsledande tjeckiska landslaget var innan OS i Rio rejält snåla med att släppa in andra nationers paddlare i sin superelitgrupp.
– De är fortfarande lite slutna, men nu har det börjar luckra upp sig. Vi börjar lära känna varandra och när de kommer bara några stycken till Pau är de intresserade av att bo hos oss och så, säger Holmer.
Men det finns väldigt många duktiga kanotslalomutövare även i Pau. Erik Holmer har tidigare bara sporadiskt tränat lite med erkänt skicklige Didier Baylac, Fredrik Wahléns gamla tränare.
– Men nu tränar jag i Didiers grupp. Det har redan gett mycket och det kommer att ge ännu mera framöver, säger Holmer.
Den fysiska nivån räcker redan nu till för att hävda sig i den yppersta världseliten.
– Ja, det är i alla fall definitivt inte min svaghet, alla vi svenskar ligger bra till i fysiken – Isak (Öhrström, OS-paddlaren) är till och med i den yppersta toppen i världseliten när det gäller fysiken. Det är mest i tekniska detaljer som vi behöver bli skickligare för att ta det sista steget. Och då är det klart att det gör stor skillnad att träna varje dag i en grupp med en tränare som har koll på en. I Prag hade vi mest varandra.
Det är ganska stor skillnad på upplägget:
– Ja, det är mindre styrketräning och mera fokus på grenspecifik träning. Vi har till exempel kört mycket träningstävlingar och kommer att fortsätta med det i januari.
Holmer har ett par rejäla internationella toppar i karriären, först blev han hösten 2015 bästa svensk i VM i London och var en mycket omdiskuterad efterbedömning ifrån att ge Sverige en kvotplats till OS redan där. Sedan var han sjua i U23-VM i Krakow under säsongen som gick.
– Jag vet vad jag ska göra för att formtoppa mig numera och jag känner mig trygg i det.
Hur har du gjort, är det inte viktigt att våga vila?
– Jo, det är faktiskt en av de viktigaste detaljerna att ligga rätt i. Jag förstörde delar av förra säsongen med att jag fortfarande var nedtränad av vinterträningen när vårtävlingarna och en annan sorts träning kom. Men även inför mästerskapen är det viktigt att våga vila.
– Därmed går det inte att ha speciellt många formtoppningar på en säsong. Jag har lagt in en inför U23-VM i Bratislava och en inför stora VM som går just i Pau. De ligger långt ifrån varandra i tid så det är inga problem.
Det har varit påfallande få konkurrenter som redan nu har velat träna i VM-forsen i Pau.
– Det är en väldigt speciell start där man skjuter en väldig fart och där man kan tappa hela åket – så det är faktiskt lite konstigt att det inte är flera som är här.
Nu är Pau inte det lättaste stället i Europa att ta sig till. Den 9 januari sätter sig ett gäng Nyköpingskillar i bilen för att köra de 260 milen.
Vem i Nyköpingsgänget är det som är bäst chaufför?
– Jag!
Svaret kommer från alla håll. Holmer har rätt bra självförtroende i frågan, men tre härdade kanotister enar sig i stället om att SN:s utsändes bilturer upp till Luleå och liknande inte ens är värda att kallas långresa...